Mėsos patiekalai su vaisiais visuomet maloniai nustebina skonių ir aromatų deriniu. Išbandykite!
Veršiena su obuoliais
Jums reikės: didelio gabalo veršienos, 125 ml kriaušių arba obuolių sidro, 5 didelių slyvų, saujelės besėklių vynuogių, 2 obuolių, 60 g cukraus, 2 šaukštelių cinamono.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite ir, išpjovę sėklytes, susmulkinkite pasirinkto dydžio gabalėliais.
- Slyvas nuplaukite ir pašalinę kauliukus supjaustykite ketvirčiais.
- Du didelius šaukštus cukraus nedideliame indelyje sumaišykite su šaukšteliu cinamono ir gerai įtrinkite mėsą.
- Ją dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite maždaug 2,10–2,20 val., priklausomai nuo gabalo dydžio.
- Per tą laiką pagaminkite garnyrą: į kepimo indą suberkite obuolius, slyvas ir vynuoges, apibarstykite likusiu cinamonu su cukrumi.
- Užpilkite vaisius sidru ir kepkite orkaitėje maždaug 15–20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
- Veršieną tiekite su vaisiais, apšlakstę padažu, susidariusiu kepant vaisius ir mėsą.
Vištienos salotos su persikais
Jums reikės: 400 g keptos vištienos filė, 4 didelių saujų gražgarsčių ir kitų salotų lapelių, 2 didelių prinokusių persikų, 40 g anakardžių, 40 g ožkų sūrio, 2 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų graikiško jogurto, šaukšto cukraus, svogūno, kelių mėtų lapelių, pagal skonį druskos ir pipirų.
- Gražgarstes nuplaukite, nukarpykite stambius kotelius ir nusausinkite.
- Persikus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir, pašalinę kauliukus, supjaustykite pasirinkto dydžio skiltelėmis.
- Ožkų sūrį sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite į plakti skirtą indą.
- Ten pat berkite 3 val. mirkytus anakardžius, mėtų lapelius, cukrų, krėskite jogurtą.
- Viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite.
- Gražgarstes išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite pjaustytą vištieną, abrikosus, smulkintus svogūnus, pilkite aliejaus, viską gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Tiekite su paruoštu atvėsintu pagardu.
Bolivinės balandos su vištiena ir abrikosais
Jums reikės: 3 vištienos krūtinėlių, 380 g bolivinių balandų, 200 g džiovintų abrikosų, 80 ml aliejaus, 70 g migdolų arba kedrinių pinijų, 2 svogūnų, 5 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio, 2 šaukštų apelsino sulčių, saujelės petražolių, šaukštelio cinamono, 2 žiupsnelių šafrano.
- Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite riešutus ir šaukite maždaug 12–15 minučių į iki 165 laipsnių įkaitintą orkaitę. Leiskite atvėsti.
- Abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- Imbiero šaknį nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
- Svogūnus nulupkite ir sukapokite.
- Vištieną supjaustykite kiek didesniais nei kąsnio dydžio gabalėliais.
- Petražoles nuskabykite ir sukapokite.
- Aliejų užkaitinkite dideliame plačiame puode. Sužerkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps tamsūs ir suminkštės.
- Suberkite bolivines balandas, šafraną, cinamoną, tarkuotą imbierą ir keletą minučių dar pakepinkite.
- Supilkite vandenį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir uždengę troškinkite maždaug 20 minučių, tada įmaišykite vištieną ir kepkite dar 15 min.
- Suberkite vaisius, petražoles ir patiekite.
Suktinukai su slyvomis
Jums reikės: pakuotės plonomis juostelėmis pjaustyto kiaulienos kumpio (15 juostelių), 15 slyvų, keleto šaukštų brendžio, 15 trumpų medinių pagaliukų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
- Medinius pagaliukus įmerkite į indą su lediniu vandeniu ir laikykite bent 1–1,5 val., kad kepami nesudegtų.
- Slyvas perpjaukite pusiau, sudėkite į indelį ir užpylę keletu šaukštų brendžio palaikykite apie 40 minučių, kad gerai įsigertų.
- Kumpio gabalėliais apsukite slyvas. Mėsos juostelę tieskite ant lentos, dėkite dvi slyvos puseles ir stipriai laikydami susukite.
- Kiekvieną suktinuką perverkite mediniu pagaliuku.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite suktinukus ir kepkite apie 20–25 min. Praėjus maždaug 12 minučių, apverskite.
- Tiekite dar karštus.