Mėsa su vaisiais

Veršiena su obuoliais / Shutterstock nuotr.
Veršiena su obuoliais / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-06-08 17:00
AA

Mėsos patiekalai su vaisiais visuomet maloniai nustebina skonių ir aromatų deriniu. Išbandykite!

Veršiena su obuoliais

Jums reikės: didelio gabalo veršienos, 125 ml kriaušių arba obuolių sidro, 5 didelių slyvų, saujelės besėklių vynuogių, 2 obuolių, 60 g cukraus, 2 šaukštelių cinamono.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Obuolius nuplaukite, nulupkite ir, išpjovę sėklytes, susmulkinkite pasirinkto dydžio gabalėliais.
  • Slyvas nuplaukite ir pašalinę kauliukus supjaustykite ketvirčiais.
  • Du didelius šaukštus cukraus nedideliame indelyje sumaišykite su šaukšteliu cinamono ir gerai įtrinkite mėsą.
  • Ją dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite maždaug 2,10–2,20 val., priklausomai nuo gabalo dydžio.
  • Per tą laiką pagaminkite garnyrą: į kepimo indą suberkite obuolius, slyvas ir vynuoges, apibarstykite likusiu cinamonu su cukrumi.
  • Užpilkite vaisius sidru ir kepkite orkaitėje maždaug 15–20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  • Veršieną tiekite su vaisiais, apšlakstę padažu, susidariusiu kepant vaisius ir mėsą.

Vištienos salotos su persikais

Vištienos salotos su persikais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 400 g keptos vištienos filė, 4 didelių saujų gražgarsčių ir kitų salotų lapelių, 2 didelių prinokusių persikų, 40 g anakardžių, 40 g ožkų sūrio, 2 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų graikiško jogurto, šaukšto cukraus, svogūno, kelių mėtų lapelių, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Gražgarstes nuplaukite, nukarpykite stambius kotelius ir nusausinkite.
  • Persikus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir, pašalinę kauliukus, supjaustykite pasirinkto dydžio skiltelėmis.
  • Ožkų sūrį sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite į plakti skirtą indą.
  • Ten pat berkite 3 val. mirkytus anakardžius, mėtų lapelius, cukrų, krėskite jogurtą.
  • Viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite.
  • Gražgarstes išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite pjaustytą vištieną, abrikosus, smulkintus svogūnus, pilkite aliejaus, viską gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Tiekite su paruoštu atvėsintu pagardu.

Bolivinės balandos su vištiena ir abrikosais

Salotos su bolivinėmis balandomis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 3 vištienos krūtinėlių, 380 g bolivinių balandų, 200 g džiovintų abrikosų, 80 ml aliejaus, 70 g migdolų arba kedrinių pinijų, 2 svogūnų, 5 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlio, 2 šaukštų apelsino sulčių, saujelės petražolių, šaukštelio cinamono, 2 žiupsnelių šafrano.

  • Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite riešutus ir šaukite maždaug 12–15 minučių į iki 165 laipsnių įkaitintą orkaitę. Leiskite atvėsti.
  • Abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Imbiero šaknį nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
  • Svogūnus nulupkite ir sukapokite.
  • Vištieną supjaustykite kiek didesniais nei kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Petražoles nuskabykite ir sukapokite.
  • Aliejų užkaitinkite dideliame plačiame puode. Sužerkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps tamsūs ir suminkštės.
  • Suberkite bolivines balandas, šafraną, cinamoną, tarkuotą imbierą ir keletą minučių dar pakepinkite.
  • Supilkite vandenį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir uždengę troškinkite maždaug 20 minučių, tada įmaišykite vištieną ir kepkite dar 15 min.
  • Suberkite vaisius, petražoles ir patiekite.

Suktinukai su slyvomis

Jums reikės: pakuotės plonomis juostelėmis pjaustyto kiaulienos kumpio (15 juostelių), 15 slyvų, keleto šaukštų brendžio, 15 trumpų medinių pagaliukų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
  • Medinius pagaliukus įmerkite į indą su lediniu vandeniu ir laikykite bent 1–1,5 val., kad kepami nesudegtų.
  • Slyvas perpjaukite pusiau, sudėkite į indelį ir užpylę keletu šaukštų brendžio palaikykite apie 40 minučių, kad gerai įsigertų.
  • Kumpio gabalėliais apsukite slyvas. Mėsos juostelę tieskite ant lentos, dėkite dvi slyvos puseles ir stipriai laikydami susukite.
  • Kiekvieną suktinuką perverkite mediniu pagaliuku.
  • Skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite suktinukus ir kepkite apie 20–25 min. Praėjus maždaug 12 minučių, apverskite.
  • Tiekite dar karštus.

    {recipe|1258}
    {recipe|1323}
    {recipe|1327}
    {recipe|1440}
    {recipe|2341}
    {recipe|2373}
    {recipe|3660}