Mėsainiai

Mėsainiai / Redakcijos archyv.
Mėsainiai / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Vasara – iškylų ir švenčių lauke metas. O nei vienas susibūrimas neįsivaizduojamas be skanaus maisto. Pradžiuginkite artimuosius skaniais mėsainiais. Jie patiks ir mažiems, ir dideliems.

Dešimčiai nedidelių mėsainiukų jums reikės: 600 g jautienos faršo, svogūno, a. š. druskos, žiupsnio maltų juodųjų pipirų, kiaušinio, salotų lapelių, pomidorų, Čederio sūrio, kelių marinuotų agurkėlių, v. š. majonezo, raudonojo svogūno, pomidoro padažo, bandelių mėsainiams, aliejaus kepti.

  • Faršą paskaninkite druska ir pipirais, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai kapotą svogūną ir gerai išminkykite. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (nebūtinai).
  • Suformuokite reikiamo dydžio kotletėlius ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kol dar karšti, kiekvieną kotletėlį uždenkite gabalėliu sūrio, kad šiek tiek sušiltų ir dailiai apgaubtų mėsą.
  • Orkaitėje paskrudinkite per pusę perpjautas bandeles.
  • Agurkėlius smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su majonezu
  • Salotas nuplaukite ir nuvarvinkite, pomidorus ir raudonąjį svogūną supjaustykite griežinėliais.
  • Vieną bandelės pusę patepkite pomidorų padažu, ant jos klokite salotos lapą, dėkite pomidoro griežinėlį, kotletėlį, ant jo raudonojo svogūno žiedą, agurkėlių ir uždenkite antra bandelės puse.