Mėsos suktinukai

Kiaulienos suktinukai / Shutterstock nuotr.
Kiaulienos suktinukai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tokiais dailiais kąsneliais namiškius nudžiuginame tik ypatingomis progomis. Teisinamės, neva jų gamyba reikalauja daug laiko ir pastangų. Iš tiesų suktinukus paruošti paprasta, jų įvairovė stebina, o skonis niekada nenuvilia. Siūlome keisti požiūrį ir lepintis dažniau!

Kiaulienos su pievagrybiais

Jums reikės: 800 g minkštos kiaulienos, pagal skonį druskos, pipirų, grūdėtųjų garstyčių, 2 šaukštų aliejaus.

Įdarui: 500 g pievagrybių, 120 g vytinto kumpio, 2 šaukštų sviesto, 2 svogūnų, pagal skonį druskos, pipirų, čiobrelių.

  • Pirmiausia paruoškite mėsą. Ją gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite, įpjaukite išilgai ir išskleidę pamuškite. Iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais, gerai įtrinkite ir klokite į padėklą. Ant vidinės pusės negailėdami užtepkite garstyčių ir palikite marinuotis, kol gaminsite įdarą.
  • Nulupkite ir susmulkinkite pievagrybius, smulkiai sukapokite kumpį.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste, suberkite pievagrybius, kumpio gabalėlius ir kaitinkite apie 8 min. Baigiant kepti, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, čiobreliais ir nukaitę atvėsinkite.
  • Ant mėsos paskirstykite pievagrybių troškinį, ją susukite ir suriškite virtuviniu siūlu.
  • Paruoštą vyniotinį ant didelės liepsnos apkepinkite aliejuje, dėkite į kepimo rankovę ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min.

Kalakutienos su saulėje džiovintais pomidorais

Vištienos suktinukai su feta, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir parmezano padažu
Vištienos suktinukai su feta, riešutais, saulėje džiovintais pomidorais ir parmezano padažu / Lauros Kanevičiūtės nuotr.

Jums reikės: 500 g kalakutienos filė, indelio saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, saujos graikinių riešutų, 8 didelių datulių, šaukšto garstyčių grūdelių, kelių kalendros šakelių, šaukštelio kuminų, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos, pipirų, paukštienos prieskonių, kapotų žalumynų, 2 šaukštų aliejaus, šlakelio citrinos sulčių.

  • Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite į kelias dalis ir kiekvieną jų išmuškite.
  • Mėsą pabarstykite pipirais, druska, paukštienos prieskoniais, žolelėmis ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį.
  • Tuo metu paruoškite įdarą: į plakti skirtą indą sumeskite gerai nuvarvintus saulėje džiovintus pomidorus, bent 3 val. mirkytas datules, suberkite kapotas kalendras, česnako skilteles, garstyčių grūdelius, kuminus, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, supilkite aliejų ir citrinos sultis.
  • Elektriniu plakikliu produktus išplakite iki vientisumo ir įmaišykite sausoje keptuvėje skrudintus kapotus riešutus.
  • Ant mėsos gabalėlių paskirsčiusi įdaro, juos susukite voleliu.
  • Suktinukus išdėliokite aliejumi išteptoje skardoje ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
  • Gardu tiekti su balzaminiu padažu ir šviežiais vaisiais.

Vištienos su egzotinių vaisių įdaru

Vištienos suktinukai
Vištienos suktinukai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 600 g vištienos filė, pagal skonį druskos, pipirų, maltos saldžiosios paprikos, 3 šaukštų sviesto, šaukšto nutarkuotų apelsino žievelių, šaukštelio kuminų.

Įdarui: po 200 g džiovintų slyvų ir abrikosų be kauliukų, saujelės razinų, gabalėlio aitriosios paprikos ankšties, mažo indelio konservuotų ananasų, didelio svogūno, pagal skonį druskos, pipirų, šlakelio citrinos sulčių.

  • Vištienos filė nuplaukite, įpjaukite, išskleiskite ir išmuškite. Pabarstykite druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais, nutarkuotomis apelsinų žievelėmis ir kuminais.
  • Gerai įtrintą mėsą palikite pusvalandį, kad susigertų prieskoniai.
  • Įdarui išmirkytus džiovintus vaisius nusausinkite, slyvas ir abrikosus susmulkinkite.
  • Svogūną nulupkite, sukapokite.
  • Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išvalykite, taip pat sukapokite.
  • Nedideliame inde džiovintus vaisius sumaišykite su smulkintais svogūnais, nuvarvintais smulkintais ananasais, aitriosiomis paprikomis.
  • Įdarą paskaninkite pipirais, citrinos sultimis, berkite druskos ir gerai išmaišykite.
  • Ant vištienos dėkite po truputį sviesto drožlių, krėskite įdaro, susukite ir pirmiausia apkepkite iš visų pusių likusiame svieste keptuvėje.
  • Apskrudusius suktinukus sudėkite į kepimo rankovę ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Tiekite su salotų lapeliais.

Rūkytos vištienos su špinatais ir sūriu

Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis
Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis / Lauros Kanevičiūtės nuotr.

Jums reikės: 500 g rūkytos vištienos filė, 600 g špinatų, 3 šaukštų sviesto, saujelės kapotų migdolų, 200 g rikotos, saujelės parmezano, pagal skonį druskos, pipirų, kapotų žalumynų, skiltelės česnako, 5 saulėje džiovinti pomidorų aliejuje.

  • Įdarui špinatus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite.
  • Juos trumpai, kad tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.
  • Troškintus špinatus pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, žalumynais, įmaišykite traiškytą česnako skiltelę, šakute sutrintą rikotą ir parmezaną.
  • Į masę įberkite 2 šaukštus smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, sumeskite skrudintus migdolus ir gerai išmaišykite.
  • Įdarą klokite ant rūkytos vištienos filė, susukite.
  • Suktinukus paslėkite ir per naktį palikite pastovėti, kad įgautų formą.
  • Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir pomidorų puselėmis.

Veršienos su faršu

Jums reikės: 800 g minkštos veršienos, svogūno, 2 skiltelių česnako, 200 g vištienos faršo, kelių gvazdikėlių, pagal skonį druskos, cinamono, pipirų, čiobrelių, saujelės džiūvėsėlių, aliejaus (kepti), 2 šaukštų sviesto, 4 šaukštų saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo.

  • Veršieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis, kiekvieną gabalėlį pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska, pipirais ir čiobreliais.
  • Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  • Kai jie pagels, suberkite šakute maigytą faršą, gvazdikėlius, cinamoną, gerai išmaišykite ir patroškinkite ant silpnos kaitros, kol mėsa patamsės. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir atvėsinkite.
  • Ant kiekvieno veršienos gabalėlio krėskite truputį vištienos faršo ir paskirstykite. Susukę ritinėlius, stipriai suriškite virvele ir apkepinkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Paruoštus suktinukus aptepkite aitriųjų paprikų padažu, apibarstykite džiūvėsėliais, dėkite į karščiui atsparų indą, apšlakstykite vynu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  • Tiekite supjaustę gabalėliais su keptais bulvių kubeliais ir čiobrelių šakelėmis.
{recipe|3376}
{recipe|3858}
{recipe|3861}
{recipe|4142}
{recipe|4417}
{recipe|4587}
{recipe|4634}
{recipe|4774}
{recipe|4794}
{recipe|5119}