Mitybos lentelė: žaliosios, geltonosios ir raudonosios zonos maisto produktai
Salotos / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Populiarių lieknėjimo knygų autorė Modesta Žukauskaitė tikina, kad maistas yra energijos šaltinis, kurį reikia rinktis atidžiai ir mokėti mėgautis kiekvienu suvalgomu kąsniu.
Savo knygoje „Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis“ autorė, pasikonsultavusi su dietologe Laura Romeraite, maisto produktus suskirstė į tris zonas, kiekvienos jų spalva atskleidžia ir rekomenduojamą šių produktų vartojimo dažnumą:
- Žalioji zona – šios zonos produktai yra sveikiausi ir suteikia sotumo jausmą. Ilgesnį laiko tarpą vartojant šios zonos produktus maistas gali tapti skanesnis – visa skonio sistema tarytum persitvarko ir pajautrėja.
Trijų produktų zonų mitybos lentelė
Daržovės
Vaisiai
Grūdai ir kruopos
Mėsa
Pieno produktai
Gėrimai
Užkandžiai
Riebalai ir aliejai
Pagardai
Kita
* Ribokite kiekį; ** liesas; *** tik žaliosios zonos; **** mažai saldinta
Remtasi knyga „Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis“ (autorės: Modesta Žukauskaitė ir Anželika Liauškaitė), 2014 m.