Natūraliai saldu: „Bounty“ batonėlių receptas saldžiam savaitgaliui
Tai yra tinklaraščio „Feed My Sister“ visų laikų skaitomiausias receptas – kokosiniai batonėliai su jūros druska ir šokolado glajumi. Greita, natūralu ir tereikia dviejų šaukštų medaus. Tikimės, kad ir jūs pamėgsite šiuos natūralius „Bounty“ batonėlius.
Pagaminti 12 batonėlių jums reikės:
Batonėliams
170 g kokosų drožlių (15 šaukštų su kaupu)
50 g nerafinuoto kokosų aliejaus (6 šaukštai išlydyto kokosų aliejaus)
2 šaukštų skysto medaus
1 vanilės ankšties (nebūtina)
Glajui
200 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)
Žiupsnelio jūros druskos (nebūtina)
Kaip pasigaminti:
1. Vanilės ankštį perpjauname pusiau, bukąja peilio briauna išimame sėklas.
2. Išlydome kokosų aliejų ir į jį sudedame kokosų drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas.
3. Išmaišome ir gautą masę dedame į metalinę 13 × 13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus, tolygiai paskirstome, paspaudžiame ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai valandai. Jei namuose tokios formos nėra, galite paprastą mažą kepimo formą iškloti maistine plėvele ir iškart suformuoti reikiamo dydžio batonėlius.
4. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į pailgas juostas, jas perpjauname per pusę. Dirbame greitai, nes šokoladu batonėlius geriausia padengti vos ištrauktus iš kameros. Paruoštus batonėlius apvoliojame šokolade ir dedame ant iš anksto paruošto kepimo popieriaus. Jeigu aplink pribėga daug šokolado, batonėliui šiek tiek apstingus, atsargiai perkeliame jį ant švaraus kepimo popieriaus. Pabarstome jūros druska. Laikome šaldytuve. Rekomenduojame suvartoti per 4 dienas
Naujas šiuolaikinių desertų standartas – natūralūs ir stebinančiai skanūs!
Jei be desertų negalite gyventi, tačiau nesutinkate nuolaidžiauti subalansuotos mitybos principams – „Feed My Sister“ sesės jus kviečia naujai pažvelgti į mums visiems gerai žinomą desertų pasaulį, jį atnaujinant įtraukiant natūralių ingredientų. Debiutinėje knygoje „Natūraliai saldu“, Rūta ir Asta dalinasi jas nustebinusiais atradimais, kaip iš natūralių produktų sukurti tokius desertus, kurie ne tik tokie pat skanūs kaip įprasti, bet ir draugiški mūsų sveikatai.