Naujajame „Ji“ numeryje – spalio horoskopas dvylikai Zodiako ženklų!
Astrologė, dvasinio ugdymo centro „Udumbara“ vadovė N. Gabija Wolmer sako, kad antrasis rudens mėnuo numatomas spalvingas bei prieštaringas, kaip ir priklauso šiam įvairiaspalviais lapais pasidabinusiam metų laikui, atnešančiam ir saulės, ir darganų.
Vis dėlto bus nemažai palankių dienų ir verslui, ir svarbiems susitikimams, ir meilei bei tuoktuvėms. Viską lemia požiūris – juk net apniukus galima rasti kuo pasidžiaugti... Jei smalsu, ką jums žada žvaigždės spalio mėnesį, kokios sėkmingiausios dienos, nepraleiskite numerio temos.
Mokytojų dienos proga – interviu su vienu Kauno Valdorfo mokyklos įkūrėjų istorijos mokytoju Rimantu Žuku. „Pedagogo profesija nelengva ir atsakinga. Atėjau iš kariuomenės, kur dirbau su sprogmenimis. Tą įtampą, kurią kartais tenka patirti mokytojams, palyginčiau su išminuotojų posakiu: „Sprogs ar nesprogs?“ , – atvirauja pašnekovas, kuris sako, kad niekada neieškojo lengviausio kelio (interviu „Svarbu ugdyti vaiką kaip asmenybę“).
Na, o atsivertę rubriką „Emigrantai“, sužinosite, kodėl Graikijoje gyvenančiai lietuvei Jordanai Račkauskytei-Mylonaki saulėto krašto nesinori keisti į nieką jau penkerius metus.
Naujajame numeryje taip pat laukia įdomus pokalbis su kardelių augintoju ukmergiškiu Algimantu Šuminsku. Vyras tikina, kad ekologija – kur kas platesnė sąvoka, nei daugelis ją suprantame. „Tikra chemikalų bomba mūsų būste gali tapti ir puokštė – jais paprastai „prifarširuojamos“ atvežtinės gėlės“ (rubrika „Pomėgis“)...
Atsidavusi keturių vaikų mama, talentinga teatro ir televizijos aktorė žavi nuoširdumu ir užkrečiamu juoku. Dažnai įvairiuose humoro projektuose matoma Asta Baukutė nebijo būti traukiama per dantį, svarbiausia jai – likti savimi. Daugiau apie aktorės gyvenimą sužinosite atsivertę straipsnį „10 faktų apie Astą Baukutę“.
Netikėtai vieną dieną klusnus vaikas ima ir pavirsta monstriuku. Tampa neįmanoma paprašyti paslaugos, nes nuolat išsisukinėja ir randa pretekstą, kodėl negali atlikti pavestų darbų. Kiekvieną jūsų žodį palydi dešimtimis pasiteisinimų ir priekaištų. Jei ši situacija jums iki skausmo pažįstama, siūlome paskaityti straipsnį „Kai vaikas atsikalbinėja“ (rubrika „Šeima / mūsų mažieji“).
Sena meilė nerūdija, po kiek laiko vėl atgyja. Šis posakis buvo tik posakis, kol nepamilote praeityje rimtų santykių turėjusio vaikino. Ir tada supratote, kad meilės valtelę gali pasiglemžti ne tik kasdienės rutinos bangos, bet ir buvusios karštos meilės liepsnos. Kuri jo buvusioji kelia didžiausią pavojų, sužinosite perskaičiusi psichologės Rasos Aukštinaitytės straipsnį „Jo buvusiosios. Kuri pavojingiausia?“.
Ar žinote, kad druska mums labai svarbus mineralas ir be jo organizmas negalėtų funkcionuoti? Visgi pernelyg didelis su maistu gaunamos druskos kiekis kenkia sveikatai. Plačiau apie tai, koks jos poveikis ir kaip išlaikyti pusiausvyrą, – straipsnyje „Kuo (ne)naudinga druska“ (rubrika „Sveikata / svarbi tema“).
Apklausos rodo, kad net 50 procentų moterų mano turinčios jautrią odą. Kokie požymiai išduoda, kad oda iš tiesų yra jautri, ir kaip tinkamai ją prižiūrėti, kad būtų sveika ir švytinti? Atsakymus rasite straipsnyje „Kaip prižiūrėti jautrią odą“.
Naujajame numeryje laukia ir kitų įdomių straipsniui akiračiui praplėsti. Kiekvieną rudenį keli milijonai entuziastingai nusiteikusių žmonių susirenka į Bavarijos sostine vadinamą Miuncheną ir dalyvauja didžiausiame pasaulyje alaus festivalyje. Ar žinote, kad ši šventė organizuojama net tik Vokietijoje? Plačiau apie tai – straipsnyje „Oktoberfest“ švenčia ir pasaulis“ (rubrika „Laisvalaikiui / kelionės“).
Naujajame numeryje šįkart siūlome pasigaminti skanių ir sveikų patiekalų iš moliūgų. Šiuos kantriai daržuose pūpsančius gražuolius mėgsta visos šeimininkės. Nes iš jų gali paruošti, ką tik nori: ir sriubą, ir apkepą, ir desertą ar garnyrą – viskas bus gardu. Be to, visai nebrangu (straipsnis „Moliūgai. Ir pietums, ir vakarienei“).
Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų namuose kepti blyneliai. Pamėginkite pagaminti ypač sveikų – iš grikių kruopų, ir užpilti skalsiu grybų padažu (rubrika „VIRTUVĖ / verta paskanauti“).
Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!