Neatsivalgomi K.Starkienės sausainiai vos per 15 minučių: norėsis kepti kiekvieną dieną

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-03-25 09:49
AA

Gamindami visi laikomės skirtingų taisyklių – vieni renkasi tą daryti kuo paprasčiau, o kiti kas kartą siekia nustebinti ne tik save, bet ir visus ragaujančius. Vis dėlto tikriausiai visi sutiktų, kad labiausiai mus džiugina restorano lygio patiekalai, nereikalaujantys daug pastangų

Vieną iš tokių receptų TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleidė ir kūrybingoji Kotryna Starkienė, rašoma pranešime spaudai.

Žinoma moteris pasidalijo ir kitomis savo virtuvės paslaptimis. Ji ne tik supažindino su tuo, kaip jos šeimos namuose gimsta nauji receptai, bet ir prabilo apie daugelį dominančią temą. Kas virtuvėje visgi yra svarbiau – įmantrūs ingredientai ar fantazija?

Taip pat žiūrovų laukia ir du gardūs receptai. „Šį kartą parodysiu, kaip iš pačių paprasčiausių produktų pagaminti restorano vertą patiekalą. Tai – mėsos kukuliai su aromatinga sviestinių pupelių koše bei traškūs sausainiai, kuriuos pagaminti užtruksite vos 15 minučių!“ – intrigavo žinoma moteris.

Nekantraujantys sužinoti gardžiųjų Kotrynos sausainių receptą, kviečiami su juo susipažinti jau dabar.

Sausainiai per 15 minučių

Sausainiams reikės:

  • 200 g kukurūzų dribsnių (nesaldintų);
  • Indelio saldinto sutirštinto pieno;
  • Saujos mėgstamų riešutų;
  • Saujos džiovintų uogų (spanguolių, vyšnių);
  • Kelių šaukštų aguonų;
  • Šaukšto linų sėmenų.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai susmulkinkite riešutus. Tuomet visus sausus ingredientus suberkite į dubenį ir išmaišykite. Supilkite sutirštintą pieną ir dar kartą labai gerai išmaišykite. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje šaukštu išdėliokite sausainių mišinį ir kepkite apie 10 minučių iki 170-180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!