Neįprasta šalta sriuba
Šalta arbūzo sriuba / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Vienas populiariausių pasirinkimų vasarą – gaivinantis arbūzas. Kodėl neišmėginus šaltos arbūzo sriubos?
Reikės:
- 400 g arbūzo;
- ¼ svogūno;
- ¼ raudonos paprikos;
- ¼ skiltelės česnako;
- šaukšto alyvuogių aliejaus;
- šaukšto baltojo vyno acto;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Virtuviniame smulkintuve sumalkite arbūzą ir supilkite į didelį dubenį. Tuomet supilkite likusius produktus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
Prieš valgymą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno acto ir išmaišykite. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Receptu pasidalijo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen.