Neįprasta šalta sriuba

Šalta arbūzo sriuba / Vida Press nuotr.
Šalta arbūzo sriuba / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Vienas populiariausių pasirinkimų vasarą – gaivinantis arbūzas. Kodėl neišmėginus šaltos arbūzo sriubos?

Reikės:

  • 400 g arbūzo;
  • ¼ svogūno;
  • ¼ raudonos paprikos;
  • ¼ skiltelės česnako;
  • šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • šaukšto baltojo vyno acto;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.

Virtuviniame smulkintuve sumalkite arbūzą ir supilkite į didelį dubenį. Tuomet supilkite likusius produktus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.

Prieš valgymą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno acto ir išmaišykite. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Receptu pasidalijo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen.