Naujausiame „Ji“ numeryje – apie eterinių aliejų naudą

JI viršelis (46 nr.)
JI viršelis (46 nr.)
Šaltinis: Žurnalas „JI“
A
A

Turbūt nė nereikia sakyti, kad kvapai mus veikia magiškai. Šįkart naujajame žurnalo „Ji“ numeryje siūlome pasinaudoti patarimais, kaip sukurti namų jaukumą ir gerą nuotaiką.

Štai mandarinų aromatas daugeliui asocijuojasi su Kalėdomis, papuošta eglute. Vanilė, cinamonas primena mamos kepamą pyragą ir sugrąžina mintimis į namus, nesvarbu, kaip toli nuo jų būtume. Apie tai – numerio tema „Namų jaukumą kuria kvapai“.

Kokia alpinistų kasdienybė, virtuvė, kas juos traukia rizikuoti ir užkariauti aukščiausias viršukalnes, klausiame daugkartinio Lietuvos ir Baltijos šalių alpinizmo čempiono, ekspedicijų organizatoriaus Sauliaus Viliaus.

Kaip visada, jūsų laukia ir pažintys su įdomiais žmonėmis. Kokia alpinistų kasdienybė, virtuvė, kas juos traukia rizikuoti ir užkariauti aukščiausias viršukalnes, ar bendražygių netektys neatgraso nuo kopimo į kalnus, klausiame daugkartinio Lietuvos ir Baltijos šalių alpinizmo čempiono, ekspedicijų organizatoriaus Sauliaus Viliaus.

„Labiausiai sukrėtė žinia, kai prieš kelerius metus žuvo net trys bičiuliai estai, su kuriais teko dalyvauti ne vienoje ekspedicijoje. Tokie patyrę, geri žmonės. Nežinau, kaip reikės grįžti į aukščiausius kalnus be jų, jei taip kada nutiks. Visiškai jais tikėjau, o jie manimi. Kažkada be žinios Tian Šanyje dingo ir bendražygė Giedrė. Liūdna. Labai. Ar tai pamoko? Taip! Bet viskas kartojasi. Ar atgraso? Iš dalies taip“, – atvirauja alpinistas. Plačiau skaitykite interviu „Kalnai žmogų grūdina, juos pažinti verta“

Kauno centre Gruzijos meno ir skonio namus įsteigusi Kristina Baranauskaitė juose organizuoja įvairiausius renginius, siekdama mus supažindinti su šia draugiška šalimi ir jos kultūra. „Nuo vaikystės Gruzijoje leisdavau atostogas ir dabar ten lankausi nuolat. Todėl ši šalis man artima lygiai tiek pat, kiek ir Lietuva“, – šypsosi pašnekovė. Daugiau sužinosite atsivertę interviu „Tiltas tarp Gruzijos ir Lietuvos“.

JI viršelis (46 nr.)
JI viršelis (46 nr.)

Azijos šalių moterys visame pasaulyje garsėja savo išskirtiniu grožiu ir tobula porceliano spalvos oda. Laikas joms nėra priešas, neretai 50-ies sulaukusi šio regiono dailiosios lyties atstovė atrodo kaip trisdešimtmetė. Kokių grožio paslapčių turi azijietės, skaitykite straipsnį „Azijos moterų paslaptys“.

Sakoma, kad grožis reikalauja aukų. Posakis greičiausiai sugalvotas neatsitiktinai... Ar žinojote, kad praėjusiame amžiuje moterys naudojo radioaktyvius kosmetikos produktus, o vėliau į kosmetiką buvo dėta gyvsidabrio? Pateikiame jums keletą tikrai įdomių faktų. Apie tai – straipsnis „Veidrodėli, veidrodėli..“

Odiniai drabužiai padės sukurti stilingą garderobą, be to, tai yra ilgalaikė investicija. Jie patenka tarp populiariausių rudens ir žiemos sezono tendencijų. Kaip nepasiklysti derinių labirintuose, sužinosite atsivertę straipsnį „Antroji oda“.

Rudens dargana ir pliusinė oro temperatūra – tinkamiausia terpė daugintis įvairiems virusams. Pavojingiausi iš jų sukelia gripą, klastingą ligą, kuri gali baigtis sunkiomis komplikacijomis ir net mirtimi. Medikai ragina pasiskiepyti. Plačiau apie tai – straipsnis „Ar verta skiepytis nuo gripo?“

Daugelis žmonių gyvena jausdami nuolatinį stresą ir jį stengiasi įveikti smaguriaudami ar užkandžiaudami. Maistu raminamės, šis procesas trumpam padeda įveikti įtampą. Taip papuolame į spąstus ir ilgainiui nebesugebame atskirti emocinio valgymo nuo intuityviojo. Kokios pasekmės, kaip to išvengti specialistės patarimų ieškokite straipsnyje „Emocinis valgymas. Kaip pasakyti STOP?“

Viena populiariausių žuvų lietuvių virtuvėje – lašiša. Kodėl šeimininkėms taip patinka ją gaminti? Žinoma, visų pirma dėl naudos sveikatai – ne tik suteikia reikalingų medžiagų, bet ir neapsunkina organizmo. Be to, lašišą nesunku paruošti, o švelnus šių žuvų skonis leidžia iš jų gaminti įvairiausius patiekalus, išbandyti pikantiškiausius derinius. Taigi kepkite jų kepsnelius, virkite sriubas, ruoškite karpačą! Receptų rasite straipsnyje „Lašišą mėgsta kiekvienas“.

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo!