Norite numesti svorio? 5 produktai, kurių turite atsisakyti pirmiausia
Visi sutiksite, kad griežtos dietos – nekoks pasirinkimas. Jos neduoda nei naudos, nei skatina išmokti maitintis tinkamai ir sveikai.
Galiausiai, labai svarbu džiaugtis maistu, kurį valgome, tačiau mitybos specialistai ir dietologai pabrėžia, jog kai kurie maisto produktai yra labai menkos maistinės vertės, todėl jų patartina vengti arba išvis atsisakyti, rašoma womenhealthmag.com.
Kaip liautis valgyti tai, kas jums atrodo skanu? Visų pirma, valgykite kuo rečiau tuos „pavojingus“ produktus, vėliau sumažinkite porcijas perpus ir galiausiai pakeiskite sveikesne alternatyva. Patikėkite, jūsų kūnui nuo to bus tik geriau.
Taigi, kokių produktų vengti, jeigu norite dailios figūros?
Saldūs gėrimai
„Saldžius gėrimus iš savo mitybos mes galime pašalinti labai lengvai“, – mano dietologė Angela Ginn-Meadow. Amerikos širdies asociacija teigia, kad moterys neturėtų peržengti 6 arbat. š. cukraus (arba 24 g) per dieną ribos. Vyrams šis skaičius išauga iki 9 arbat. š. Palyginti kai kuriuose limonaduose cukraus yra gerokai daugiau, pavyzdžiui, 77 g. Tas pats galioja ir kavos gėrimams, nes kai kuriuose yra nuo 400 iki 900 kcal ir net 10–15 g cukraus.
Saldūs pusryčių dribsniai
Tai dar viena apgaulė – daugelis mano, kad pusryčių dribsniai kupini vitaminų ir mineralų. O iš tikrųjų dribsniai yra net labai nesveiki, kadangi juose gausu cukraus, dažiklių, mažai maistinių medžiagų. Geriau jau valgyti grūdines košes, pagardintas daržovėmis, – tai ne tik sveikiau, bet ir sočiau.
Perdirbta mėsa
Pasak Harvardo universiteto tyrimo, perdirbta mėsa, tokia kaip dešros, dešrelės ir kumpiai, net 42 proc. didina širdies ligų bei 19 proc. diabeto riziką. Galiausiai – maistinė tokių produktų vertė taip pat labai žema. Be to, tikinama, kad konservantas natrio nitritas, esantis perdirbtos mėsos produktuose, turi įtakos onkologinių ligų vystymuisi.
Ingredientai, kurių nežinote
Neturite nė menkiausios nuovokos, kas slepiasi po sudėtingu ingredientų sąrašu? Neskubėkite pirkti. Verta būti atsargiems su tais produktais, kuriuose gausu dirbtinių dažiklių, saldiklių ir konservantų. Tyrimai atskleidžia, kad kai kurie dažikliai gali būti toksiški ir kenkiantys mūsų sveikatai.
Transriebalai (hidrinti riebalai)
Kaip teigia dietologė Angela Ginn-Meadow, transriebalai – tai lyg tylūs žudikai. Jie padidina cholesterolio kiekį kraujyje, sumažina gerojo cholesterolio kiekį, tyrimų duomenims, dar ir didina ankstyvosios mirties bei širdies ligų riziką. Transriebalų gausu pyraguose, sausainiuose, šaldytame maiste, greitajame maiste, margarine, užpilamose košėse, sriubose ir pan.
TAIP PAT SKAITYKITE: Riebalai. Kuo naudingi, o kada gali pakenkti?