Odeta Kudopčenkienė: „Patiekalai turi būti paprasti ir iš lengvai randamų produktų“

Odeta Kudopčenkienė / Irmantės Mauručaitienės nuotrauka
Odeta Kudopčenkienė / Irmantės Mauručaitienės nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Kai grįžtu atostogų į Lietuvą, kasdien galiu valgyti cepelinus“, – juokiasi Šiaurės Anglijoje, Lidse, su šeima gyvenanti kulinarinio tinklaraščio „Samčio užrašai“ kūrėja Odeta KUDOPČENKIENĖ (43).

„Man patys gardžiausi cepelinai – su grybų įdaru“, – pasakoja šiuo metu tėvynėje su šeima viešinti Odeta. Tačiau šį, kitus tradicinius lietuviškus patiekalus – bulvių plokštainį, žemaičių blynus, silkę – ji kartais ruošia savaitgalio pietums šeimai ir Lidse, nors vaikai – labiau britiškos virtuvės gerbėjai.

Jos sūnui Grantui – trylika metų, dukrai Emai – dešimt. Odeta prisipažįsta, kad būdama jų amžiaus virtuve visai nesidomėjo. Augo Jurbarko rajone esančiuose Kartupiuose pas močiutę, kuri ją lepino ir neragino padėti šeimininkauti. „Tačiau visada traukė kulinarijos knygos, – prisimena. – Patikusius receptus perrašydavau į storus sąsiuvinius. Kai dabar juos pavartau, matau, kad ten daugiausia sausainių, tortų, pyragų receptų – to, ką šiuo metu gaminu gana retai.“

Virtuvę ji atrado prieš dvidešimt metų, sutikusi būsimą vyrą Viktorą. Juokdamasi pasakoja, kad niekada nepamirš, kaip skambino tetai, kad ši patartų, kaip iškepti vištieną.

Į virtualią erdvę kaip šeimininkė ji žengė gimus sūnui. Tuomet gana aktyviai dalyvavo „Supermamų forume“. Ten su kitomis mamomis dalydavosi idėjomis, ką gamins šiandien. „Viena iš jų jau rašė kulinarijos tinklaraštį. Kartą pasiūlė kas savaitę išbandyti po naują patiekalą, jį nufotografuoti, aprašyti ir pasidalyti „Supermamų forume“ – gal ir kitos norės išbandyti, – prisimena Odeta. – „Samčio užrašai“ ir atsirado užkibus už idėjos, jog tai, ką išbandau, reikia užfiksuoti, kad nepamirščiau pati ir pasidalyčiau su kitais.“ Iš pradžių sukūrusi feisbuko paskyrą ji net nepajuto, kaip ten atsirado tūkstančiai sekėjų, dar daugiau dabar jų – instagrame.