Pačių skaniausių kotletų paslaptis
Kotletai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Turbūt esate kokį kartą paragavusi draugės ar tetos keptų kotletų ir supratusi: „Maniškiai prieš TOKIUS – nieko verti!“ Nors kiekviena šeimininkė turi savų paslapčių, kurių dažniausiai neišduoda, egzistuoja tam tikros taisyklės, kurių laikydamasi tikrai iškepsite pačius skaniausius kotletus!
- Kad kotletai būtų purūs, faršą reikia minkyti ne mažiau nei 10–15 minučių.
- Iš svogūnais ir česnakais paskaninto faršo reikia iškart formuoti kotletus ir kepti juos – nelaukti, kol apdžius.
- Kotletus patartina kepti gerai įkaitintoje keptuvėje – tik tuomet jie bus sultingi.
- Iš pradžių paragavimui išsikepkite vieną kotletą – jei jis bus per kietas, į faršą įpilkite grietinėlės ar pieno. Jei masė per skysta ir kotletas iširo – pridėkite maltos žalios mėsos.
- Į faršą nereikėtų dėti kiaušinio baltymo, nes tada kotletai būna sausi.
- Smulkintą svogūną į faršą geriau dėti apkeptą – kotletai bus kvapnesni.
- Vietoj piene mirkyto batono riekelių į faršą galima dėti mažiau riebaus tarkuoto sūrio arba grietinės.
- Skaniausi kotletai pavyksta iš kiaulienos, jautienos ir vištienos mišinio.
ĮVAIRIŲ KOTLETŲ RECEPTŲ RASITE ČIA. JEI LAIKOTĖS ADVENTO PAPROČIŲ, PASPAUDĘ ŠIĄ NUORODĄ, GALĖSITE IŠSIRINKTI IR IŠMĖGINTI VISOKIAUSIŲ VEGETARIŠKŲ KOTLETŲ (IŠ KOPŪSTŲ, AVINŽIRNIŲ, BUROKĖLIŲ IR PAN.)
DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ ir laimėti puikių prizų!