Palangos „Onoré“ vasara – su įžymybių kurtais mėgstamiausiais patiekalais
![Restorane „Onoré“ žinomi žmonės gamino mėgstamus patiekalus](https://www.zmones.lt/photo/6b35030a-82a8-11e9-86a7-aa000054c883/1200x675/restorane-onore-zinomi-zmones-gamino-megstamus-patiekalus-5cef7f3b808684-47580353.jpeg)
Kokias salotas dievina Agnė Jagelavičiūtė? O kokį užkandį restoranuose visada renkasi Saugirdas Vaitulionis? Šią vasarą jų ir kitų žinomų žmonių mėgstamiausių patiekalų bus galima paragauti Palangos centre gyvuojančiame restorane „Onoré“!
Ketverius metus Lietuvos vasaros sostinėje veikiantį restoraną įsteigė vilniečiai Ingryda ir Ignas Grušniai. Pora turėjo svajonę sujudinti šio kurorto kulinarinę terpę: sukurti vietą, kuri toje aplinkoje būtų kitokia – moderni ir linkusi nustebinti. Savo idėja užkrėtė talentingą palangiškį virtuvės šefą Bernardą Anužį, kuris praėjusiais metais vykusiame Lietuvos vyriausiųjų virėjų konkurse laimėjo trečiąją vietą. Ir kantriai siekė savo tikslo! Pradžioje pakonsultuoti paprašė kulinarijos pasaulio įžymybę iš sostinės Deivydą Praspaliauską.
Restorano meniu kinta kiekvieną sezoną, bet svečių mėgstamiausi patiekalai lieka ilgiau. Na, o garsusis firminis desertas „Onoré“ – „žemių“ vazonėlis, iš kurio stiebiasi žalias žirnio daigas, – žinomas jau visoje Lietuvoje ir valgiaraštyje karaliauja nuo restorano atidarymo.
Agnė prisipažįsta, kad beveik kiekvieną dieną valgo „Cezario“ salotas. Sako susierzinanti, jei restorane jos klausia, su kokiu padažu jas patiekti. „Aišku, kad su specialiuoju „Cezario“ salotų“, – kvatoja garsioji stilistė, padažui smulkindama ančiuvius. „Onoré“ mėgstamiausios Agnės salotos bus itin lengvos ir gaivios.
Urtė sako jaučianti atsakomybę pasiūlyti ką nors netikėto, išskirtinio. Ji ir virtuvės šefas pagamino itališką pastą su Izraelio prieskoniu. Vegetarai apsidžiaugs paragavę jos kelionių įkvėptų makaronų ir avinžirnių patiekalo, pagardinto kuminais, šalavijais, sūrio putėsiais ir kitais specialiais ingredientais.
Saugirdas atviras: užėjęs į naują vietą pirmiausiai klausia, ar meniu yra jo labai mėgstamas tuno tartaras. „Man šio užkandžio kokybė – tarsi lakmuso popierėlis, parodantis, kokio lygio yra restoranas“, – pasakoja su „Onoré“ šefu sukdamasis virtuvėje. Kadangi kai šilta labai norisi gaivumo, šiame restorane Saugirdo tuno tartaras – su avokadais ir pomidorais. „Garantuoju, kad tai bus šios vasaros hitas“, – intriguoja žurnalistas.
„Gyvename tik kartą, tad kam valgyti tai, ko nemėgsti“, – mano Simona. Ji su vyru savo kasdienio meniu neįsivaizduoja be jautienos patiekalų. Tad, savaime suprantama, ir į šio restorano vasaros valgiaraštį pasiūlė įtraukti jautienos patiekalą. „Man patinka žinoti, ką valgau“, – prisipažįsta Simona ir rekomenduoja užsisakyti pagal jos receptą ruoštą pjausnį su smidrais ir jaunomis bulvytėmis.
Šefas Bernardas Anužis įžymybių kulinarijos favoritus pritaikė restorano virtuvei. Agnė, Saugirdas, Simona ir Urtė yra tikri, kad tai, ką dievina jie, „Onoré“ svečiai įvertins, pamėgs ir ne kartą grįš pasigardžiuoti.