Papietauti 50 metrų aukštyje Monika Šalčiūtė atvyko su augintiniu: „Kai liūdna, mėgstu apsiryti“
Trečiadienio rytą žinomi žmonės turėjo galimybę mėgautis dangiškais pietumis 50 metrų aukštyje. Jau 10 kartą į Lietuvą grįžo projektas „Dinner in the Sky“, suteikęs progą paragauti ne tik puikių šefų paruoštų patiekalų, bet tuo pačiu ir grožėtis Vilniaus senamiesčio vaizdais. Į renginį atvyko ir Monika Šalčiūtė, kartu atsivedusi savo šunį Nino Persiką.
Sostinės Rotušės aikštėje prasidėjo projektas „Dinner in the Sky“. Čia taip pat vyko ir „Honor“ išmaniųjų telefonų pristatymas.
Į renginį atvyko Gintarė Gurevičiūtė, Simona Burbatė bei Monika Šalčiūtė kartu su savo 3 mėnesių augintiniu Nino.
„Teks duoti kam nors pagloboti vaiką. Jis dar labai mažas, stengiuosi nepalikti vieno. Kadangi renginys lauke, tai pagalvojau, kodėl gi nepasižmonėti“, – Žmonės.lt sakė Monika.
TAIP PAT SKAITYKITE: Dangiški pusryčiai virš Vilniaus senamiesčio stogų: gurmaniškų patiekalų ragavo ir mados kūrėjai
Monika pasakojo, kad maistas jai nėra labai svarbu, bet jei pasidaro liūdna, skanūs patiekalai visada pakelia nuotaiką.
„Maistas kartais svarbu, kartais – ne. Kartais gyvenime būna liūdnesnės dienos, tada maistas turi svarbą, suteikia laimę. Tada mėgstu apsiryti, – juokėsi ji. – Galvoju: „Ai, tiek to, būsiu laimingesnė“. Ir pasijuntu laimingesnė. Tačiau stengiuosi tokių dienų išvengti, stengiuosi, kad maistas daug įtakos neturėtų, tiesiog maitinuosi sveikai. Kai esi laimingas, maistas yra tiesiog kuras dienai.“
Ar estetika svarbu? „Neapsikraunu aš tokiais dalykais. Kartais smagu pasižiūrėti, bet tai nėra svarbiausias dalykas. Man svarbiausia, kad būtų skanu. Nesu gurmanė: austrių ar panašių dalykų nevalgau. Jeigu man neskaniai atrodo, tai net neragauju.“
Nors progų būna retai, tačiau suktis prie puodų Monika mėgsta. Ypač jai patinka stebinti atėjusius draugus.
„Maistą labai mėgstu gaminti. Man patinka nustebinti žmones. Prieš porą dienų iškepiau broliui tortą per gimtadienį, puikiai gavosi. Bet gaminu retai, nes gyvenu viena. Nino neturi didelių poreikių, jam užtenka žalios mėsos.
Tačiau gamindama mėgstu eksperimentuoti. Ir vis po to galvoju – bus skanu ar ne, baisu, nes tai visada tenka ragauti svečiams. Bet vis pavyksta, atrodo, turiu kulinarės gyslelę“, – šypsojosi ji.