Paprasta gudrybė, padedanti perpjautą avokadą išlaikyti šviežią
Apie avokadų naudą galime kalbėti be galo be krašto. Kaloringas, tačiau ilgam sotumo jausmą suteikiantis vaisius tinka ir salotoms, ir desertams, ir netgi grožio procedūroms, tarkime, plaukų ir veidos odos puoselėjimui.
Tačiau didžiausia bėda kyla tuomet, kai norime juos kuo ilgiau išlaikyti šviežius, kadangi avokadai akimirksniu paruduoja, ypač, jei perpjauname ir sunaudojame tik puselę. Na, tokių neestetiškai atrodančių vaisių ant stalo tikrai nepadėsi, o ir patiems skanauti nemalonu.
Greičiausiai esate girdėję apie citrinų sulčių naudą ar bandymą patį avokadą įsukti maistinę plėvelę, tačiau pačiu netikėčiausiu būdu tampa... raudonieji svogūnai. Pasirodo, tereikia juos susmulkinti, sudėti į plastinikį indą, avokadą paguldyti odele žemyn ir uždengti. Rezultatas pribloškiantis! Atskleista, jog svogūnai išskiria tam tikras medžiagas, kurios stabdo oksidacijos procesą, o būtent dėl jo avokadai ir paruduoja.
Norite įsitikinti patys? Kviečiame ne tik išbandyti, bet ir peržiūrėti filmuotą medžiagą.
Beje, avokadų kauliukų neišmeskite. Tekste Kaip užsiauginti avokadą? aprašytos visos paslaptys, kad palangė pasipuoštų tikra žaluma!
Ir dar keli receptai: