Lietuvių pamilta šventė Užgavėnės tautiečius žavi ne tik linksmomis tradicijomis, bet ir daugelio pamiltais blynais. O šią dieną jais galima mėgautis pačiais įvairiausiais – nuo sūrių, saldžių, sveikuoliškų ar net primenančių tortus.
Net dviejų rūšių blynais žiūrovus šįkart nustebins ir TV3 laida „Kotrynos burtai“. Laidos vedėja Kotryna Starkienė šiai šventei, kurią šiemet minėsime vasario 13-ąją, kvies pasiruošti kartu.
„Kepsiu plonus ir traškius bulvinius blynus, kuriuos patieksiu su rūkytos lašišos užtepėle. O saldumynų mėgėjams – saldūs, minkšti blyneliai su obuoliais“, – nepraleisti laidos ir pasisemti idėjų Užgavėnėms kviečia Kotryna Starkienė.
Bulvinių blynų receptą sužinosite laidoje, o saldžiųjų blynelių paslaptimis Kotryna dalijasi nedelsiant.
Obuoliniams blynams reikės:
2 puodelių raugintų pasukų;
2 puodelių kvietinių miltų;
kiaušinio;
poros šaukštų cukraus;
pusės šaukštelio sodos;
kelių obuolių.
Gaminimo eiga
Raugintas pasukas supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir išplakite. Miltus sumaišykite su soda ir pusę jų suberkite į pasukas. Maišykite tol, kol masė taps vientisa tešla, be gumuliukų. Tuomet suberkite likusius miltus, užmaišykite tirštą tešlą.
Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Obuolių gabalėlius suberkite į tešlą ir viską gerai išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, palaukite, kol aliejus įkais, o tuomet dėkite šaukštą tešlos. Kepkite tol, kol viena pusė apskrus. Tuomet apverskite, ir kepkite, kol pilnai iškeps. Iškeptus blynus pabarstykite cukraus pudra ir tuoj pat patiekite.
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!