Šnicelis pagal Kotryną Starkienę: taip paruošta vištiena taps sultinga ir traški
Visą sausį išskirtinai gaminusi tik patiekalus iš daržovių, prasidėjus vasariui, Kotryna Starkienė ir vėl nudžiugino mėsos gerbėjus. Žinoma moteris atskleidė, kaip nepriekaištingai iškepti vištienos šnicelį, o desertų gerbėjus palepino lengvai paruošiamu vyniotiniu.
„Šį kartą laidoje ne tik papasakosiu, kaip iškepti gardų šnicelį, bet ir atskleisiu svarbiausius žingsnius ir paslaptis, kad mėsa būtų sultinga ir traški. O norintiems kažko ypatingo, pademonstruosiu ir marinuoto šnicelio receptą. Saldžiajai laidos daliai kartu paruošime vyniotinį: minkštą, purų, gardintą uogiene ir plakta grietinėle“, – atskleidžia TV3 televizijos laidos „Kotrynos burtai“ vedėja K.Starkienė.
O vištienos šnicelio paslaptimi Kotryna dalijasi jau dabar.
Vištienos šniceliui reikės:
- vištos krūtinėlės;
- miltų;
- kiaušinių;
- baltos duonos džiūvėsėlių;
- apelsino;
- šviežių žolelių (šalavijų, rozmarinų, čiobrelių, petražolių);
- kelių česnako skiltelių;
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Vištos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir išmuškite kočėlo pagalba – mėsa turi būti labai plona. Į smulkintuvą sudėkite šviežių žolelių lapelius, česnako skilteles, įspauskite apelsino sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Išmuštą mėsą sudėkite į platų dubenį ir užpilkite paruoštu žolelių marinatu. Palikite šaldytuve valandai.
- Per tą laiką paruoškite tris atskiras lėkštes: vienoje įberkite kelis šaukštus miltų, kitoje išplakite kelis kiaušinius, o į trečią suberkite baltos duonos džiūvėsėlius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus – jo turėtų būti tiek, kad mėsa imtų „plūduriuoti“. Marinuotą vištos krūtinėlę
- apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškart dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptą šnicelį pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.