Patiekalai, kurių nederėtų šildyti mikrobangų krosnelėje
Kartais taupant laiką, taip norisi įsimesti į mikrobangų krosnelę vakarykštę vakarienę. Vis dėlto, jei nenorite, kad ji taptų guminė ar prarastų visą skonį, derėtų atkreipti dėmesį į tai, kokių produktų geriau nešildyti mikrobangų krosnelėje. Juos vardija portalas foodnetwork.com.
Troškinys
Kad troškinys neprarastų skonio ir neperdžiūtų, jį geriau reikėtų šildyti orkaitėje. Sudėkite troškinį į karščiui atsparų indą, įpilkite į jį šiek tiek vandens (jis palaikys drėgmę, kad šildomas troškinys neperdžiūtų), indą uždenkite folija ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Indą išimkite iš orkaitės kuomet troškinys bus sušilęs.
Traški vištiena
Jei nenorite, kad vištiena prarastų traškumą, jos taip pat nederėtų šildyti mikrobangų krosnelėje. Vietoje jos verčiau jau rinkitės orkaitę. Sudėkite vištieną ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir uždenkite ją folija, šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių, tuomet foliją nuimkite ir vištieną dar keletą minučių pakepinkite orkaitėje, kol ji visiškai sušils ir apskrus.
Pica
Norite pasišildyti keletą picos gabalėlių? Šildykite juos iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys, o krašteliai apskrus. Jei šildote vos vieną ar du picos gabalėlius – tai padaryti galite ir keptuvėje. Picos gabalėlius sudėkite į sausą keptuvę (aliejaus nepilkite) ir uždenkite juos folija, šildykite ant vidutinės ugnies, kol picos krašteliai apskrus.
Makaronai
Virtus makaronus be jokio padažo pasišildyti galite puode vandens. Priklausomai nuo makaronų rūšies, pakaks pavirti juos maždaug iki minutės.
Jei keptuvėje šildotės makaronus, kurie buvo gaminti su kreminiu, aliejiniu padažu ar gardinti sūriu, pasistenkite nešildyti jų ant itin didelės ugnies, kitaip visas patiekalas taps itin riebus. Geriausia tokį patiekalą būtų šildyti ant žemos ar vidutinės ugnies, nuolat jį maišant.
Kur kas paprasčiau pasišildysite su pomidorų padažu gamintus makaronus – tai darykite keptuvėje ant žemos ugnies, o jei makaronai kiek kieti, šildant užpilkite ant jų šiek tiek vandens.
Kepsnys
Kad gardus vakarykštis kepsnys netaptų guminis, jį verčiau jau šildykite ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus, prieš tai supjaustę lygiais gabalėliais. Kepinkite, kol mėsos šonai kiek paruduos ir apskrus.
Skrudintos bulvytės
Pasišildyti jas taip, kad neprarastų skonio ir tekstūros, gali būti kiek sudėtinga. Vis tik geriausio rezultato sulauksite bulvytes iš pradžių kiek pašildydami įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir tik tada jas vėl apskrudindami aliejuje. Iš keptuvės ištrauktas bulvytes sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus, ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais ar druska.
Būkite kūrybiški
Kartais išties puiki idėja maisto likučius ne šildyti, o panaudoti juos naujam patiekalui. Iš maisto likučių visuomet galima paruošti ką nors dar vieniems pietums ar vakarienei – ne tik kažką valgomo, bet ir skanaus, maistingo, šilto. Juk ir vakarykštė kepta mėsa, šiandien gali tapti puikiu salotų priedu, o kur dar įvairūs troškiniai ar apkepai, kuriuos taip pat galite pasigaminti iš maisto likučių...
Štai keletas Ji24 idėjų: Sunaudok maisto likučius: 3 patiekalai iš bulvių, ryžių ir makaronų