Žinomame restorane tinklaraštininkė pietavo viena: ar vieta pamiršta be reikalo?
Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ autorė Roberta Venclovienė jau daugiau nei ketverius metus vadovaujasi auksine taisykle kasdien pietauti vis kitoje vietoje. Kviečiame jos atradimais bei įspūdžiais iš pietų įvairiuose žinomuose bei prabangiuose restoranuose pasidžiaugti ir jus. Ar jau žinote, kur pietausite šiandien?
Vilniuje yra restoranų ar prabangesnių kavinių, kuriuos aplankyti planuoju, minėdama kokią nors ypatingesnę progą, bet iš tiesų ta ypatinga proga gali būti tiesiog graži ir saulėta rudens diena, kuri mus paskatintų naujiems atradimais.
Būtent toks oras mane įkvėpė savo pietų pertraukos metu atvykti į Senamiestyje įsikūrusį Bizzare restoraną-barą, kuris iškart po atidarymo metų pradžioje įnešė daug vėjų maitinimo rinkai Vilniuje ir apie kurį netilo kalbos, o dabar, nurimus audroms, toliau stengiasi pateisinti lūkesčius ir prisijaukinti savo klientą. Ir atrodo, kad pasistengti dar reikia, nes man atvykus apie 13.45 val., visame restorane nebuvo nė vieno žmogaus. Įėjus, mane pasitiko valytoja su dulkių šluotele, tad net buvau suabejojusi, ar pataikiau jų darbo metu. Mano nuostabą greitai išsklaidė padavėja, maloniai patvirtinusi galimybę pas juos papietauti, tad pasirinkau vieną iš daugybės staliukų ir prisėdusi pradėjau tyrinėti visą aplinką (daugiau prie įdomybių).
Tądien pietums galėjau rinktis: pastarnokų sriubą (3 EUR), jautienos Carpaccio (4,5 EUR), makaronus su pesto padažu (5 EUR), jūrų ešerį su daržovėmis ir Chimichurri (6,5 EUR), įvairias salotas (3 EUR) bei dienos desertą (4 EUR). Šis meniu buvo pristatytas pirmame restorano aukšte, kur įprastai veikia azijietiška virtuvė, o susipažinti su jų dienos pasiūlymu galima iš anksto restorano Facebook paskyroje. Savo pietų pertraukai aš pasirinkau pastarnokų sriubą bei makaronus su pesto padažu, už kuriuos atitinkamai sumokėjau 8 EUR, stalo vanduo nemokamai. Kaina nėra maža, bet ar bent jau buvo skanu, greita ir kas įdomu?
Ar skanu? Pastarnokų sriubos skonis buvo tobulas, tik gaila, kad pradėjus valgyti, supratau, kad tas skonio džiaugsmas greitai ir baigsis. Nei per karšta, nei per šalta sriuba buvo pateikta labai gražioje baltoje lėkštėje, kuri vizualiai gal ir atrodo gili, bet iš tiesų tokia nebuvo ir sriubos čia įpilta buvo mažai. Leiskite savo svečiams pasimėgauti geru skoniu ilgiau!
Toks sriubos skonio atspalvis nuteikė pozityviai laukti ir antrojo patiekalo – makaronų su pesto padažu, kuriuos man pristatė iškart po pirmojo patiekalo. Dėl makaronų porcijos dydžio šįkart jokių priekaištų neturiu, gal kam nors ir norėtųsi jų daugiau, bet man buvo pakankama, o ir pateikimas tvarkingas ir estetiškas. Vis dėlto šiame patiekale man trūko pagrindinio dalyko – ryškesnio skonio, kurio lūkestį lėmė dienos sriuba. Šie makaronai buvo tiesiog gerai išvirti su saikingu užpiltu pesto padažu, keletu vyšninių pomidoriukų bei sūrio juostelėmis, bet kad jų skonio iškart po pietų nepamiršti – dar reikia įdėti fantazijos ar meilės.
Ar greita? Taip, mano pietūs čia truko tikrai trumpai, bet reikia nepamiršti fakto, jog buvau vienintelė šios vietos lankytoja. Mane aptarnavo, maistą pristatė operatyviai ir po 30 minučių aš jau tęsiau savo darbus kitur.
Kas įdomu? Įdomybių šioje vietoje nestinga, bet įspūdingiausia iš jų – vidaus interjeras, kuris tikrai sužavi. 1000 kv. m. plote yra sukurtos 7 skirtingos erdvės ir 270 sėdimų vietų, kurios pasidalina per du restorano aukštus. Pirmame aukšte yra įsikūrusi Pan-Asian/Peru virtuvė, antrajame – europietiškos fusion virtuvės restoranas, kuriame dominuoja Viduržemio jūros patiekalai. Taip pat čia veikia baras ir lounge erdvė, kurie aktualesni tampa vakaro metu.
Interjere daugybė įvairių detalių, kurias apžiūrėti galėjau laisvai ir nevaržomai (privalumas, kada pietaujančių daugiau nebuvo), tad pirmame aukšte čia akį traukia sukabinti skėčiai ar įspūdingi šviestuvai, o antrame „Pink Floyd“ albumo „The Dark Side of the Moon“ viršelio interpretacija.
Bizzare išvertus iš anglų kalbos reiškia keistas, ekscentriškas, tad pozityvių keistenybių čia tikrai netrūksta.
Trumpa išvada, kad pietauti visiškai vienai restorane tikrai nėra jauku, bet labai įdomi šios vietos interjero apžiūra praskaidrino mano pietus. Bizzare mane suintrigavo aplankyti juos dar kartą, tik šįkart vakare įvertinti europiečių virtuvės meniu, o pietų, jeigu esate netoliese ir nusiteikę sumokėti sąlyginai nemažai, galite užsukti taip pat. Tik pasirinkite ankstesnį pietų laiką arba atvykite ne vienas ar viena, kad būtų linksmiau.
Atsiskaityti restorane galima tiek grynais, tiek kortele. Po savo pietų palikau 0,5 EUR arbatpinigių.