Kai reikia energingo dienos starto, o apie saldžius pusryčius net pagalvoti nesinori − ant stalo jau garuoja pikantiška avižinė košė. Parmezanas, pievagrybių traškučiai ir šiek tiek šviežių žolelių − įsitikinsite, kad košės neturi būti nuobodžios ir prėskos!
Reikės:
- pusės stiklinės avižų;
- pusantros stiklinės vandens;
- 5 rudųjų pievagrybių ar kitų grybų;
- pusės stiklinės migdolų pieno;
- šaukšto tarkuoto parmezano;
- žiupsnio smulkintų petražolių / kalendrų / svogūno laiškų.
Paruošimas
Puode avižas užpilti verdančiu vandeniu (taip košė išvirs greičiau).
Virti apie 10−15 minučių ant vidutinės ugnies, kol avižos suminkštės. Tuo metu keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus pakepti smulkiomis riekelėmis pjaustytus grybus.
Kai košė bus sugėrusi vandenį, pagardinti ją žiupsniu druskos, žolelėmis ir sumaišyti su parmezanu ir migdolų pienu.
Nuimti puodą nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikti pastovėti 5 minutes.
Viršų pabarstyti grybų traškučiais.
Receptu pasidalijo tinklaraščio Mitybologija.lt autorė Lauryna Nelkinė.