Prabangios vaišės į uostamiestį viliojo Lietuvos garsenybes
Jūros gėrybes dievinantys gurmanai egzotiškųjų omarų dabar gali paragauti ne tik Vilniuje ar atostogaudami prabangiuose pasaulio kurortuose, bet ir atvykę į Klaipėdą. Čia duris atvėrė jau antras Lietuvoje restoranas „Foxes“, kuriame išbandyti išskirtinio meniu susirinko daug žinomų veidų.
Omarų degustacinėje vakarienėje dalyvavusi klaipėdietė, žinoma atlikėja ir TV projektų veidas Nijolė Pareigyte-Rukaitienė prisipažino dievinanti jūros gėrybes, tačiau dažniausiai jas valgydavo ne Lietuvoje. „Ragaudavau ten, kur jos yra šviežios ir nešaldytos.
Neslėpsiu, man patinka kokybiškas maistas, todėl visada ieškau tik geriausio. Esu nustebinta šia vieta. Švieži omarai Lietuvoje! Labai džiaugiuos naujovėmis mano mieste“, - teigė „Foxes“ Klaipėdoje atidarymo renginio dalyvė.
Omarų vakarienei neatsispyrė ir visada besišypsantis renginių vedėjas Žiogas. Sužavėtas galimybe patiems restorano svečiams iš akvariumo išsirinkti šviežią omarą, jis teigė, kad visgi omarai tinka ne visiems. „Šis patiekalas skirtas žmonėms kurie vertina kokybę, bendravimą ir iššūkius, suteikiančius gyvenimui spalvų ir skonių. Aš su žmona, kai tik yra galimybė, visada ieškome vietų, kur paragauti jūros gėrybių, juk mes klaipėdiečiai, mums tai artima“, - tvirtino renginių vedėjas.
„Jūros gėrybės ir ypatingai omarai man visada primena šiltus kraštus ir asociajuojasi su atostogomis. Be galo džiaugiuos už šios idėjos autorius ir įgyvendintojus ir netgi už visą Lietuvą. Juk turėdami tokias vietas, kur gali pats išsirinkti šviežias gėrybes, mes jau nesme Europos periferija. Atvirkščiai - turime nuostabiai jaukų ir stilingą Klaipėdos kraštą, kuris šiandien gali palepinti net reikliausius gurmanus“ - komplimentų „Foxes“ restoranui negailėjo renginių organizatorė ir prodiuserė Elena Puidokaitė.
Lietuvos garsenybes palepinęs „Foxes“ restoranas išsiskiria ne tik šviežiai pargabentomis jūros gėrybėmis, bet ir amerikietiškais tradiciniais gardumynais. „Mūsų meniu meniu ypatingas ne tik šviežiais omarais, esame išskirtiniai galėdami pasiūlyti unikalias, sūrio gausa garsėjančias, čikagietiškas picas. Vienai jų sunaudojamas beveik vienas kilogramas mocarelos sūrio ir pasirenkami priedai. Savo klientus džiuginame ir sočiaisiais burgeriais, kuriuos ypatingai pamėgo Vilniaus „Foxes“ lankytojai“,- restorano ypatybes pristatė šeimininkai Arturas Jurčenko, Aurimas Petkus ir Rosvaldas Kuiteklis.
„Senovėje žvejys pagavo jūroje omarą, tačiau jį laive pačiupo lapė, kuri mistiniu būdu atsidūrė žvejo laive. Pagal šią legendą pirmąjį pagautą jūros galiūną suvalgė būtent ji“ - pasakoja šeimininkai. Pasak omarų žinovų, šis jūros gyventojas ypatingas ne tik savo paruošimu, išskirtiniu skoniu, bet ir valgymo technika.
„Omarai yra ragaujami su specialių žnyplių pagalba. Po nelengvai perlaužiamu kiautu slepiasi tikrasis gurmanų džiaugsmas, vertas visų pastangų“, - šypsosi naujos vietos Klaipėdoje įkūrėjai.