Puikūs būdai, kaip panaudoti pernokusius bananus
Bananas – tai nuotaiką keliantis, daug angliavandenių turintis ir puikiai alkį malšinantis vaisius. Bet ką daryti, jei bananų nusipirkote daugiau, nei pajėgiate suvalgyti, o jie jau grasina pernokti? Neskubėkite tokių „neprekinės“ išvaizdos bananų išmesti – maistinė jų vertė tikrai nėra prastesnė. Siūlome keletą idėjų, kur tokius bananus galima greitai ir lengvai panaudoti.
1. Blynai su bananų padažu
Supjaustykite bananus riekelėmis ir apkepkite juos svieste. Prieš baigdami kepti, įdėkite porą šaukštų cukraus ir gerai sumaišykite. Jei norite daugiau padažo, įpilkite grietinėlės ir gerai išmaišykite. Užpilkite padažo ant jau iškeptų blynų.
DAUGYBĘ BLYNŲ RECEPTŲ RASITE ČIA.
2. Tinka kepiniams saldinti
Bananai – saldūs vaisiai, todėl jei įdėsite jų į kepinį, bus skanu, gardu ir visiškai neįbėrus cukraus. Gerai prinokusius šiuos vaisius sutrinkite trintuvu ar tiesiog šakute dėkite jų masę į blynų, keksiukų, pyragų tešlą. Smulkinti bananai puikiai tiks ir kruopų košėms gardinti ar kepant saldų varškės omletą, taip pat lietinių įdarui.
IŠBANDYKITE!
3. Bananinis maskarponės desertas stiklainėliuose
Tai labai greitas, lengvas ir tikrai gardus desertas. Tiks ne tik šeimai, bet ir svečiams pavaišinti.
IŠBANDYKITE!
4. Karštas bananinis šokoladas
Sumaišykite elektriniu plakikliu bananą su ½ puodelio pieno ir ¼ puodelio grietinėlės. Masę pakaitinkite ant mažos ugnies ir dėkite pagal skonį kapoto pieninio šokolado. Palaukite, kol šokoladas ištirps, ir netrukus skanaukite!
5. Šokolade mirkyti ir užšaldyti bananų gabaliukai
Supjaustykite bananus į gabaliukus ir apvoliokite juos ištirpintame šokolade. Nuvarvinus ištirpinto šokolado kiekį, galite bananų gabaliukus apvolioti smulkintuose riešutuose, kokosų drožlėse, sausainių trupiniuose. Apvoliotus vaisių gabaliukus dėkite ant sviestinio popieriaus ir talpinkite šaldymo kameroje. Kai užsinorėsite kažko saldaus, šis desertas bus kaip tik tai!
PLAČIAU APIE ŠOKOLADO LYDYMĄ SKAITYKITE STRAIPSNYJE: KAIP LYDYTI ŠOKOLADĄ.
6. Karamelizuoti bananai
Tai išties nuostabus ir nesudėtingai paruošiamas skanėstas. Jam nelieka abejingų.
IŠBANDYKITE!
7. Šokolade ar karamelėje mirkyti saldainiai ant pagaliuko
Viską darykite kaip 2-ajame punkte, tik į bananinius gabaliukus įsmeikite medinius dantų krapštukus ar kitus medinius pagaliukus, skirtus maistui gaminti. Jeigu norite, vietoj šokolado galite naudoti karamelę. Jos galite nusipirkti parduotuvėje (tereikės ištirpinti ją mikrobangų krosnelėje) arba pačios pasigaminti.
8. Šaldytų bananų pieno kokteilis
Šaldyti bananai puikiai tinka šaltiems pieno kokteiliams, nes jie pakeičia tikrus ledus ir išlaiko kreminę konsistenciją. Supjaustykite bananus stambiais gabaliukais ir dėkite nuluptus į šaldymo kamerą sustingti. Sustingusius vaisius susmulkinkite elektriniu plakikliu, įpilkite pieno ir kitų pagal jūsų skonį produktų (uogų arba uogienės, mėgstamo sirupo, kakavos ir pan.) Šaltuoju sezonu, jei nesinori šalto kokteilio, galite bananus plakti nešaldytus.
DAR DAUGIAU IDĖJŲ, KAIP SKANIAI IR KŪRYBINGAI PANAUDOTI BANANUS, IEŠKOKITE ČIA.
Na, o pabaigai siūlome smagiai pasijuokti klausant šios odės bananams:
Tekstas Viktorijos Ramašauskaitės