Receptas bulvių likučiams: gardūs bulvių košės kepsneliai
Bulvių košės kepsneliai / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A
Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina dalijasi gardžių, tačiau labai paprastų bulvių košės kepsnelių receptu.
Nežinau ar jums taip būna, bet man – nuolat. Šadytuve dažnai turiu virtų bulvių / bulvių košės likučių. Tai sugalvojau, kad reikia kokio gero recepto tiems likučiams sunaudoti. Taip gimė šie puikūs kepsneliai, paprasti, iš kasdienių produktų ir labai skanūs. O taip pat ir universalūs – galima naudoti bet kokius priedus ir sunaudoti ne tik bulvių, bet ir kitų šaldytuve esančių produktų likučius. Puikiai tinka įvairios formos mėsa, sūriai, daržovės.
2 porcijoms reikės:
- 10 v.š. bulvių košės/trintų bulvių
- 50 g. šoninės
- 50 g. sūrio
- 1 kiaušinio trynio
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio pipirų
- Žiupsnelio kmynų
- 2 v.š. miltų (naudojau kukurūzų miltus)
- Aliejaus kepimui
Gaminame:
- Šoninę supjaustome kubeliais, paskrudiname.
- Į dubenį dedame bulvių košę, šoninę, tarkuotą sūrį, kiaušinio trynį, druską, pipirus ir kmynus. Viską gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Formuojame norimo dydžio kepsnelius, apvoliojame miltuose ir kepame vis pavartydami apie 12 minučių.
Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com