Receptas: midijos grietinėlės ir vyno padaže su morkomis ir salierais
Pasigaminkite gardų patiekalą iš midijų.
Reikės:
Šaldytos midijos „Nowaco“ 400gr.
Svogūnai 1vnt.
Česnakai 2 skiltelės
Morkos 1vnt.
Saliero stiebai 1vnt.
Petražolės (šviežiai smulkintos) pundelis
Grietinėlė 35% 150 ml. (galima ir daugiau)
Sviestas
Sausas baltas vynas 50ml.
Druska
Pipirai
Šaldytas midijas perliejame šiltu vandeniu. Smulkiai supjaustome česnaką, svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame, saliero stiebą supjaustome griežinėliais.
Svieste pirmiausia pakepiname česnaką, po to dedame svogūną, morką, salierus. Kepiname, kol daržovės suminkštės. Beriame druską, pipirus, susmulkintas petražoles. Pilame grietinėlę, baltą vyną ir viską šiek tiek patroškiname.
Sudedame midijas ir dar 7–10 minučių patroškiname. Valgyti rekomenduojame su traškiu prancūzišku batonėliu arba skrudintomis bulvytėmis. Skanaus.