Rudeniškas Lavijos Šurnaitės-Kairienės batatų su burokėliais receptas – tikra skonių puokštė
„Šis paprastas patiekalas iš tikrųjų yra tikra skonių puokštė – daržovių saldumas, česnako aitrumas, citrinos sulčių gaivumas ir druskos sūrumas. Labai kvapnus ir įdomus derinys, tikrai“, – išduodama vieną mėgiamiausių savo receptų tikina TV laidų vedėja, rašytoja Lavija Šurnaitė.
Kepti batatai su borokėliais
Reikės:
- Keletos batatų;
- Poros burokėlių;
- Česnako;
- Druskos;
- Pipirų;
- Kumino sėklų;
- Citrinos;
- Aliejaus.
Gaminimas: Batatus ir burokėlius nulupkite ir supjaustykite stambaus nykščio dydžio gabalėliais. Sudėkite į atskirus indus, tam kad nenusidažytų batatai nuo burokų. Tada su abiem indais darykite tą patį: pabarstykite druska, pipirais, įpilkite šaukštą aliejaus (koks patinka), sutrinkite kelias skilteles česnako, pabarstykite kumino sėklų, išspauskite pašlakstant citrinos sulčių. Išmašykite ir leiskite pastovėti apie 20 min. Tada įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Skardą ištieskite kepimo popieriumi – vienoje dalyje iškrėskite batatus ir išlyginkite, kad keptų vienu sluoksiu, kitoje skardos dalyje – burokėlius, taipogi, kad kad keptų vienu sluoksniu. Keps kažkur 40 min. Daržovės turi lengvai apskrusti, o burokėlių viršus, dėl juose esančio cukraus, apsitraukti karamelizuotu sluoksniu. Batatų viršus irgi paskrunda, o viduj lieka minkštas. Galite juos valgyti vienus, be nieko. Galite sumaišyti su virtais avinžirniais ar virtomis pupelėmis, gausis lyg mišrainė. Galite valgyti kaip šaltą užkandį. Galite kepti orkaitėje su mėsa, kaip alternatyvą atsibodusioms bulvėms. Galite šalia patiekti žalių salotų, tada gaunasi puikus vegetariškas patiekalas.