Rudens depresiją padedantys nuvyti produktai ir receptų pasiūlymai
Tamsu ir liūdna? Nėra saulės – mažiau laimės hormono serotonino? O šaldytuve turite lašinukų? Tada – viskas puiku!
Taigi, kelkime sau nuotaiką paprastais būdais – jei įtrauksime į savo racioną šių produktų, nereikės į pasaulį žvelgti sužeisto bembio akimis ir dūsauti, kad iki vasaros dar taip toli.
Taip pat skaitykite: 10 superproduktų, kurie pagerins atmintį ir nuotaiką
Žuvis
Vertėtų dažniau valgyti lašišos, paltuso ir oto. Na, bent jau silkės – aprūpinsite organizmą vitaminais A, D, E, B1 ir B12, mineralais ir omega-3 rūgštimis.
Šokoladas
Jau linksmiau – toms, saldžiamėgėms, ar ne? Be dieviško skonio, šokoladas naudingas dar ir amino rūgštimi triptofanu, skatinančiu serotonino gamybą. Ką jau čia pasakoti – visos žinome, kaip popietę pagražina nors ir mažytis šokolado gabalėlis.
Vištiena ir kalakutiena
Šaltuoju laikotarpiu jos naudingesnės už kitas mėsos rūšis, nes irgi prisideda prie laimės hormono gamybos. Tik reikėtų prisiminti, kad naudingiausia vištieną ir kalakutieną valgyti su rūgščiu padažu (kad ir močiutės bruknių ar spanguolių uogiene).
Taip pat skaitykite: Netikėtos priežastys, kodėl užklumpa depresija
Žemės riešutai
Iš tikrųjų jie priklauso ankštinių šeimai ir yra ne riešutai, o sėklos, tačiau juose itin gausu vitamino PP ir triptofano, taigi grauždamos riešutėlius pasijusite nebūtinai kaip žvitrios voverės, bet pasaulis nebeatrodys nykiai pilkas. Tik nepadauginkite: dietologai rekomenduoja užkandžiaujant sugraužti 10–20 riešutų.
Lašiniai
Strateginis žiemos žūklės mėgėjų ir medžiotojų produktas tiks ir jų žmonoms, nes yra puikus antidepresantas dėl tam tikros polinesočiosios rūgšties. Įdomu – pasirodo, lašiniai (ką blogo apie juos bekalbėtų žaliavalgiai) padeda mums greičiau atsigauti po streso, atsipalaiduoti ir nuvyti niūras mintis. (O mes galvojome, kad linksmučiai vyručiai grįžta iš žūklės dėl tam tikrų gėrimų poveikio, ar ne? Ir dėl lašinių, pasirodo...)