Rudens skonis: patiekalai su moliūgais

Sotus vištienos ir moliūgų troškinys / Fotolia nuotr.
Sotus vištienos ir moliūgų troškinys / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nesuklysime pasakę, kad tikras rudens gėrybių karalius moliūgas pastaruoju metu vis dažniau atsiduria gurmanų lėkštėse. Ryškiai geltonas, gardus, kupinas vitaminų jis idealiai tinka tiek karštiesiems patiekalams, tiek burnoje tirpstantiems desertams.

Moliūguose galime rasti daugybę vitaminų (A, K ir C), mineralų (cinko, magnio, kalio), kurie puikia veikia mūsų odą,  drėkina, maitina ją. Be to, skatina ir plaukų augimą. Beta karotenas ir antioksidantai, slypintys šiame rudens daržo karaliuje, gelbsti mus nuo saulės ir kenksmingo aplinkos poveikio.

Be to, pabrėšime, kad moliūgus tinka ne tik valgyti – pasitelkite juos grožiui puoselėti. Daugiau atsakymų rasite straipsnyje Moliūgas grožiui: 4 netikėtos gudrybės. 

O dabar griebkite patį didžiausią moliūgą į rankas ir skanaukite! Siūlome jums puikių receptų rinkinuką. 
 

{recipe|1417}
{recipe|1593}
{recipe|1900}
{recipe|2033}
{recipe|2109}
{recipe|2135}
{recipe|2156}
{recipe|2244}
{recipe|2672}
{recipe|2699}
{recipe|2896}
{recipe|3005}
{recipe|3440}
{recipe|3538}
{recipe|3569}
{recipe|3585}
{recipe|3619}
{recipe|3730}
{recipe|3738}
{recipe|3743}
{recipe|3748}
{recipe|3769}
{recipe|3774}
{recipe|3792}
{recipe|3823}
{recipe|3826}
{recipe|3855}