Rūtos Mikelkevičiūtės pamėgtas moliūgų pyragas: „Vaikai jo laukia kaip Kalėdų senelio“

Mėgstamiausias Rūtos Mikelkevičiūtės šeimos moliūgų pyragas
Mėgstamiausias Rūtos Mikelkevičiūtės šeimos moliūgų pyragas
Šaltinis: Žmonės
A
A

Laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė rudenį, kai gėrybių derlius itin gausus, mėgaujasi vyro Rolando Remeikio šedevrais. „Gaminti jam patinka ir tą daro labai skaniai“, – giria sutuoktinį žinoma moteris.

Su Žmonės.lt skaitytojais R.Mikelkevičiūtė dalijasi gardžiu moliūgų pyrago receptu. Ji sako, kad nieko nėra geriau, kai rytą iš vonios skubi tiesiai į virtuvę, į kurią vilioja net ne kavos, o puikaus pyrago kvapas. 

„Noriu su jumis pasidalinti ne tik receptu, bet ir emocija. Šitą moliūgų pyragą kepė mano vyras. Tai jo firminis, nepaprastai skanus, minkštas, drėgnas, purus pyragas, kurį drąsiai galime vadinti tradiciniu šeimos pyragu – vaikai jo laukia kaip Kalėdų senelio. Neriebus, damos. O tas kvapas yra kažkoks magiškas – visi namai jo kupini. Atsikeli ryte anksti, o viskas aplink paskendę šiltame minkštume. Nėra kito tikslesnio apibūdinimo. Beje, artėja Helovinas, todėl moliūgėlių dabar nors vežimu vežk – pabandykite, štai receptas“, – vyro kulinariais atradimais dalijasi „Bučiuoju.Rūta“ vedėja.

Mėgstamiausias Rūtos Mikelkevičiūtės šeimos moliūgų pyragas
Mėgstamiausias Rūtos Mikelkevičiūtės šeimos moliūgų pyragas

MOLIŪGŲ PYRAGAS

Reikės:

  • 600 – 800 g miltų;
  • 35 g mielių;
  • puodelio razinų;
  • 2 valgomojų šaukštų sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • puodelio cukraus;
  • puodelio šilto pieno;
  • 400-500 ml išvirtos moliūgo masės.

Gaminimas:

Šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir 1/3 mielių pakelio sumaišome su šiltu pienu. Kambario temperatūroje pakildiname. Du trynius, puodelį cukraus sumaišome su ištirpdytu sviestu. Pamirkome razinas karštame vandenyje. Moliūgą išverdame, nupilame vandenį, sugrūdame ir atšaldome. Masei atšalus, viską sumaišome ir pridedame miltų, kad neliptų prie rankų. Dedame visą masę į kepimo formą ir laukiame, kol pakils. Pakilusią tešlą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Vieną likusį kiaušinio trynį sumaišome su cukrumi ir prieš pyragui baigiant kepti, patepame jo viršų. Skanaus!