Rytietiška sriuba – stipri ir gera
Anksčiau galvojau, kad nemėgstu sriubos. Iš tiesų, tai nemėgstu tų beskonių sriubų be gyvybės ženklų. O ši sriuba nuostabi – lengvai aitri, šildanti, aromatinga, soti. Tai, ko reikia šaltesniems vakarams, – pavalgai ir jauti, kaip šyli iš vidaus.
6 porcijoms reikės:
- 2 l gero sultinio;
- 100 g ryžių makaronų;
- mėsos (su kuria virsite sultinį);
- čili pipiro arba čili prieskonių;
- 3 skiltelių česnako;
- 3 cm imbiero šaknies;
- 3 didelių pievagrybių;
- poros saujų šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos);
- 3 šaukštų sojos padažo;
- 2 šaukštų ryžių acto;
- citrinos;
- saujos špinatų.
Gaminimo eiga
Pirmiausia išverdame sultinį. Puikiai tiks kalakutienos, vištienos arba vegetariškam variantui – daržovių sultinys. Tobulam rezultatui sultinį perkošiame, kad būtų skaidrus.
Į sultinį dedame ryžių makaronus, smulkintą mėsą, su kuria virėme sultinį, ir pievagrybius. Verdame kelias minutes.
Įtarkuojame česnaką, imbierą, dedame čili pipirą.
Beriame pupeles, verdame dar kelias minutes.
Skaniname: išspaudžiame citrinos sultis, pilame sojos padažą, actą. Paragaujame ir, jei kažko trūksta, pridedame.
Prieš pat patiekiant arba net į kiekvieną lėkštę beriame špinatų lapelių.
Receptu pasidalijo maisto tinklaraštis „Ant medinės lentelės“.