Rytietiška sriuba – stipri ir gera

Rytietiška sriuba / Kristinos Pišniukaitės/Ant medinės lentelės nuotr.
Rytietiška sriuba / Kristinos Pišniukaitės/Ant medinės lentelės nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Anksčiau galvojau, kad nemėgstu sriubos. Iš tiesų, tai nemėgstu tų beskonių sriubų be gyvybės ženklų. O ši sriuba nuostabi – lengvai aitri, šildanti, aromatinga, soti. Tai, ko reikia šaltesniems vakarams, – pavalgai ir jauti, kaip šyli iš vidaus.

6 porcijoms reikės:

  • 2 l gero sultinio;
  • 100 g ryžių makaronų;
  • mėsos (su kuria virsite sultinį);
  • čili pipiro arba čili prieskonių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 3 cm imbiero šaknies;
  • 3 didelių pievagrybių;
  • poros saujų šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos);
  • 3 šaukštų sojos padažo;
  • 2 šaukštų ryžių acto;
  • citrinos;
  • saujos špinatų.

Gaminimo eiga

Pirmiausia išverdame sultinį. Puikiai tiks kalakutienos, vištienos arba vegetariškam variantui – daržovių sultinys. Tobulam rezultatui sultinį perkošiame, kad būtų skaidrus.

Į sultinį dedame ryžių makaronus, smulkintą mėsą, su kuria virėme sultinį, ir pievagrybius. Verdame kelias minutes.

Įtarkuojame česnaką, imbierą, dedame čili pipirą.

Beriame pupeles, verdame dar kelias minutes.

Skaniname: išspaudžiame citrinos sultis, pilame sojos padažą, actą. Paragaujame ir, jei kažko trūksta, pridedame.

Prieš pat patiekiant arba net į kiekvieną lėkštę beriame špinatų lapelių.

Receptu pasidalijo maisto tinklaraštis „Ant medinės lentelės“.

Ant medinės lentelės nuotr./Logotipas