Saldžiam vakarui: šokoladinio pyrago receptas
Tinklaraščio „Maisto kelionės“ autoriai Marius ir Karolina sako, kad jis padėjo sujungti į vieną dvi jų mėgstamas veiklas. „Idėja pradėti rašyti tinklaraštį gimė visai netikėtai, kuomet pastebėjome, kad mėgstamų receptų sąrašas naršyklėje tapo per ilgas. Abu mėgstame keliauti ir valgyti, todėl nuolat atrandame naujų pasaulio patiekalų,“ – pasakoja pora, kurios receptu ir dalijamės.
Ingredientai:
250 g juodo šokolado
170 g sviesto
200 g cukraus
žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
1 kiaušinio trynio
100 g miltų
Gamybos eiga:
Užsikaičiame orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, pasiruošiame „garų vonelę“: į puodą pilame vandens ir ant jo viršaus uždedame dubenį (dubuo turėtų nesiliesti su vandeniu, o būti virš jo, kad įkaistų ne nuo tiesioginio sąlyčio su vandeniu, o nuo vandens garų). Tada toje voneleje ištirpdome gabalėliais pjaustytą sviestą kartu su sutrupintu šokoladu iki vientisos masės. Šokoladui ir sviestui pilnai išsilydžius, nukeliame dubenį ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
Atskiriame inde gerai išsiplakame kiaušinius su cukrumi.
Tada į jį suverčiame pravėsusį tirpintą šokoladą su sviestu, gerai išmaišome, ir beriame miltus, šiek tiek druskos ir vėl viską gerai išmaišome.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi (prieš jį įklojant, gerai suglamžom, sekundei pakišam po tekančiu vandeniu – bus lengviau viską gražiai patiesti). Supilame gautą šokoladinę masę ir kepame 30-35 min. Pyragui iškepus, paliekam jį atvėsti. Patiekiame su ledais.
Daugiau receptų galite rasti tinklaraštyje maistokeliones.lt