Šalta? Trys nebrangūs ir maloniai šildantys troškiniai visai šeimai – pagaminsite itin paprastai

Troškinio gaminimas. / Shutterstock nuotr.
Troškinio gaminimas. / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Reklama
A
A

Nors šiemet lepinamės išties gana šiltu rudeniu, tačiau jo dargana, atšiaurus vėjas ir tiesiog tamsesni bei ilgesni vakarai keičia ir mitybos įpročius. Tokiu metu įvairūs troškiniai atgauna savo populiarumą ir vėl grįžta į virtuves. Troškiniai – išties puikus šaltojo sezono maistas, o mėgstantys neišlaidauti dar ir vienbalsiai pritars: ne tik skanu, bet ir tikrai nebrangu.

Dažnas tikriausiai pritartų, kad troškiniai – puikus maistas, ypač šaltuoju sezonu. Sumaniai apsipirkus reikiamų maisto produktų visą puodą šeimai pagaminsite už išties nedidelę sumą, o valgyti galėsite kelias dienas: troškiniai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o dažnu atveju kitą dieną dar būna ir skanesni, negu ką tik pagaminti.

„Rūpinamės, kad klientai ne tik vasarą, bet ištisus metus turėtų platų pasirinkimą įvairiausių daržovių ir žolelių, tad „Iki“ parduotuvėse visada rasite aukščiausios kokybės tiek atvežtinių, tiek Lietuvos ūkininkų užaugintų daržovių bei žalumynų. Eidami apsipirkti nepamirškite „Iki“ lojalumo kortelės arba turėkite ją programėlėje išmaniajame telefone – nuolat keičiame akcijas ir nuolaidų pasiūlymus, tad mėgstamų produktų dažnai galite įsigyti pigiau“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Troškiniams taip pat puikiai tinkamų bakalėjos produktų – įvairių kruopų, padažų, prieskonių ir pan. – „Iki“ parduotuvėse taipogi dažnai rasite su akcijomis, tad nepamirškite pasitikrinti jų iki.lt internetiniame puslapyje, savaitės leidiniuose ar mobiliojoje programėlėje.

Kai pirkti – apsimoka

Taip pat primename, kad prekybos tinklas „Iki“ visai neseniai pristatė naują pirkėjų pinigus taupančią iniciatyvą – „Kerpame kainas“, kurios metu reguliariai tikrins svarbiausių produktų kainas, o jei kitose parduotuvėse ras pigiau, kainą nedelsiant sumažins ir savo tinkle. Iš to išloš pirkėjai – lankydamiesi „Iki“ jie galės būti ramūs, kad analogiškų prekių kainos čia bus lygios arba mažesnės nei kitur.

Be to, mėgstantiems visur ieškoti maksimalios naudos ir sutaupyti, primename, kad „Iki“ vis dar vyksta gimtadienio žaidimas, kurio staigmena – net 31 „magiškas“ šaldytuvas pirkėjams su 3000 eurų vertės čekiais apsipirkimui „Iki“ parduotuvėse. Pirmieji 10 čekių ir šaldytuvų išdalyti lapkričio pradžioje, išrinkus laimingus spalį registruotus žaidimo bilietus. Dar 10 prizų iškeliaus pas pirkėjus gruodį, o likusieji 11 – sausį, tad apsipirkdami „Iki“ galite ne tik sutaupyti, bet ir laimėti išties puikių prizų.

Pomidorinis avinžirnių troškinys

Pomidorinis avinžirnių troškinys
Pomidorinis avinžirnių troškinys / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Avinžirniai: 300 g
  • Pomidorai: 250 g smulkintų konservuotų savo sultyse
  • Rūkytos dešrelės: 2 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnakai: 2 skiltelės
  • Kmynai: 1 žiupsnelis
  • Aitrioji paprika: 1 žiupsnelis miltelių
  • Druska ir cukrus: po žiupsnelį
  • Kalendros: 10 g ryšulėlis lapelių (nebūtina)

Gaminame:

Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite. Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite.

Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, įberkite kmynų, aitriųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite. Jei padažas rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus. Patroškinkite.

Sukrėskite avinžirnius ir dar šiek tiek patroškinkite (geriau uždengtu keptuvės dangčiu), vis pamaišydami. Prieš tiekdami galite pabarstyti smulkintais šviežios kalendros lapeliais.

Kreminis vištienos troškinys

Kreminis vištienos troškinys
Kreminis vištienos troškinys / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Vištiena: 700 g filė
  • Kukurūzai: 200 g konservuoti arba šaldyti
  • Cukinijos: 1 vnt. vidutinio dydžio
  • Sviestas: 1 valg. š.
  • Miltai: 1 valg. š.
  • Citrina: 1 vnt. žalioji
  • Imbieras: 1 vnt. gabaliukas šviežios šaknies
  • Česnakai: 1 skiltelė
  • Druska, pipirai, žaliosios prieskoninės žolelės: po žiupsnelį

Gaminame:

Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti.

Iš puodo išimkite šakutę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.

Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Sotus troškinys su jautiena

Troškinys su jautiena
Troškinys su jautiena / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • Jautiena: 500 g maltos
  • Svogūnai: 2 vnt.
  • Aliejus: 2 valg. š.
  • Česnakai: 3 skiltelės
  • Pomidorai: 400 g trintų ir 2 pomidorai
  • Pupelės: 800 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • Paprikos: 1 vnt.
  • Aitrioji paprika: 1 vnt.
  • Raudonėliai: 1 arbat. š. džiovintų; druska, pipirai

Gaminame:

Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišant kepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.

Aitriosios paprikos ankštį subadykite ir įmeskite į faršą. Jei nemėgstate aštriai, vietoje aitriosios paprikos į troškinį dėkite saldžiosios paprikos miltelių.

Kai faršas iškeps, supilkite pomidorų tyrę, įmaišykite paprikas ir pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir raudonėliais. Dar šiek tiek pakepinkite, sudėkite pupeles. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Tiekite su baltos duonos rieke.

Skanaus!