Savaitgalio ledų tortas pagal Alfą Ivanauską
Ledų tortai, o ypač vasarą – vienas geriausių ir skaniausių gaminių, tad virtuvės guru Alfas Ivanauskas siūlo pasigaminti grietinėlės ledų tortą, kurį įvertins visi – tiek maži, tiek dideli, o ir gaminimas jo ypač paprastas.
„Siūlau būti netradiciniais ir improvizuoti – lai tai bus tortas keksiukų formelėse ar, tarkim, pailgas it duona, o ir sluoksniuoti siūlau skirtingai – tokiu atveju šis tortas kiekvieną kartą bus toks pat, tačiau kitoks. Beje, šis gaminys – tikras lobis, nes kartą jį pagaminus galima ilgam pamiršti šaldiklyje, o užsukus netikėtam svečiui labai papuoš jūsų stalą ir pamalonins skrandį“, – patirtimi dalijasi virtuvės virtuozas Alfas Ivanauskas, tačiau čia pat kvatodamasis priduria, kad jam dar nėra pavykę ilgiau nei parą išlaikyti šio torto nesuvalgyto. O ir papuošimui ir skonio įvairovei tobulai tinka šviežios uogos ar jų padažas.
Grietinėlės ledų tortas su zefyrais ir uogomis
10–12 asm.
Gaminimas 15 min.
Zzz 6 val.
200 g vanilinių zefyrų
100 g braškių
500 ml plakamosios grietinėlės
1 skardinės sutirštinto saldinto pieno
1 šaukšto vanilės ekstrakto
200 g aviečių, braškių arba kitų uogų
- Paruoškite 22 cm skersmens tortinę formą.
- Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus ir uogas. Dalį jų paskleiskite formoje.
- Grietinėlę pradėkite plakti, pamažu supilkite sutirštintą pieną, o pabaigoje – vanilės ekstraktą.
- Viską gerai išmaišykite ir pilkite dalį masės į formą. Dėkite braškes ir avietes, zefyrus ir vėl sluoksniuokite su ledų mase. Viską supylę išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę.
- Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 6 val.
- Puoškite uogomis, prieskoninėmis žolelėmis.