Sekmadienio desertas – moliūgų šokoladainis
Sekmadienis – tokia diena, kai norisi būti su šeima ir pasigaminti ką nors skanaus. Jei turite moliūgą, siūlome jums išsikepti burnoje tirpstantį moliūgų šokoladainį.
120 g sviesto, 100 g juodojo šokolado, 4 šaukštai rudojo cukraus, 2 kiaušiniai, 60 g miltų, 2 šaukštai kakavos miltelių, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelis druskos.
Moliūgų masei: stiklinė moliūgų tyrės (orkaitėje keptų ir sutrintų moliūgų), stiklinė grietinėlės, kiaušinis, 2 šaukštai cukraus, 4 šaukštai miltų, 1/2 šaukštelio cinamono.
1. Sviestą išlydykite, sudėkite šokoladą, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol viskas ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir po vieną įplakite kiaušinius. Suberkite su kakava, kepimo milteliais ir druska sumaišytus miltus. Šaukštu išsukite, kad neliktų gumuliukų.
2. Į kepimo indą įpilkite maždaug trečdalį paruoštos tešlos, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min.
3. Paruoškite moliūgų masę: moliūgų tyrę išplakite su grietinėle, kiaušiniu, cukrumi, cinamonu ir miltais. Į likusią šokoladinę masę įpilkite šaukštą vandens ir išmaišykite.
4. Ant apkepusio pyrago pagrindo sukrėskite abiejų rūšių tešlą, panašiai, kaip kepdama marmurinį keksą: jei turite pagalbininkų, pilkite iš abiejų indų sukiodama kepimo formą, jei darbuojatės viena, pramaišiui pilkite tai vienos, tai kitos tešlos. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar 40 min.
8–10 porcijų. Pagaminsite per 1 val.
TAIP PAT SKAITYKITE: Daržo karalius – burokėlis. Ką iš jo pasigaminti?