Šildanti Alfo brokolių sriuba savaitgalio pietums
Vienas didžiausių mamų galvos skausmų – kaip pripratinti vaikus valgyti daržoves, juk mažieji dažnai nemėgsta brokolių. Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo puikią išeitį – trintą brokolių sriubą, į kurios gaminimą siūlo įtraukti pačius vaikus.
„Pažaiskite žaidimą su jais – užriškite akis ir duokite paragauti bei paraginkite atspėti, iš kokių ingredientų pagaminta sriuba. Į žaidimą įsitraukę vaikai tikrai suvalgys daug daugiau. O prie pačios sriubos puikiai tinka ir pakepinta vištiena, ir krevetės, ir lašiša – orientuokitės į tai, ką šeima mėgsta labiausiai“, – pataria kulinaras. Beje, jis siūlo elgtis šelmiškai ir sriubą patiekti... puodelyje ar stilinėje – juk viskas, kas nekasdieniška ir su lašeliu išmonės bei žaismingumo, yra gerokai skaniau.
Trinta brokolių sriuba
Jums reikės:
1 brokolio
½ l sultinio
1 ropinio svogūno
1 šaukšto sviesto
1 vištienos krūtinėlės
150 g grietinėlės
druskos, pipirų
kelių šviežių čiobrelių lapelių
po žiupsnelį kepintų saulėgrąžų ir moliūgų sėklų
Kaip pasigaminti:
1. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite smulkintą svogūną.
2. Užvirkite sultinį su vištienos krūtinėle. Pavirę kelias minutes sudėkite smulkintą brokolį ir keptus svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu. Viską pavirkite 5–7 min.
3. Tada paruoštą sriubą sutrinkite virtuvinio kombaino inde.
4. Sutrintą sriubą supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės, užvirkite.
5. Patiekite užbėrę kepintų saulėgrąžų ir moliūgų sėklų.