Receptas skubantiems: sūriu apkepti baravykai
Baravykas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Švieži baravykai, pakepinti ant sviesto su bulvėmis bei grietine. Jeigu bent vieną dieną praleidote miške rinkdami grybus, tuomet būtų didžiulis nesusipratimas neparagauti minėto patiekalo.
Reikės:
- baravykų;
- sviesto;
- kietojo sūrio;
- Himalajų druskos ir maltų pipirų;
- skrudintos duonos;
- majonezo.
Šviežią, termiškai neapdorotą baravyką supjaustykite išilgai, kad gautųsi dvi-trys pailgos grybo dalys. Jas trumpai pakepinkite ant sviesto iš abiejų pusių. Užberkite Himalajų druskos, maltų kvapiųjų pipirų, užtarkuokite kietojo sūrio. Taip gausite puikų užkandį su skrudinta duona ir trupučiu majonezo, kuris suteiks malonios rūgštelės.
Receptu pasidalijo „Daumantų“ pagardų kūrėjas Algis Kairys.