Sočios K.Starkienės salotos – idealus pasirinkimas pietums lauke: skanios ir šiltos, ir šaltos

Kotryna Starkienė ir jos salotos / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė ir jos salotos / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Atšilus orams, Kotryna Starkienė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus kviečia pietauti lauke. Nuo sočių salotų iki pirštus apsilaižyti priversiančio deserto – maistas gryname ore tikrai bus pats skaniausias! Ir visa tai – jau šį šeštadienį.

„Pietums lauke gaminsiu maistingas ir sveikas lęšių salotas, kurias galima pasiimti pietums ir į darbą, ir į parką (šypsosi). O desertui – karameliniai kvadratėliai, kurie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Juos lengvai supakuosite ir galėsite pasiimti į pikniką ar eidami svečius“, – intriguoja Kotryna.

Deserto receptą pamatysite laidoje, o salotų receptu K.Starkienė dalijasi nedelsdama.

Kotrynos Starkienės receptas
Kotrynos Starkienės receptas / Stop kadras

Lęšių salotoms reikės:

žaliųjų lęšių;

saldžiųjų bulvių;

brokolio;

mėlynojo svogūno;

alyvuogių be kauliukų;

sūrio Halloumi;

šviežių čiobrelių;

alyvuogių aliejaus.

Padažui reikės:

aliejaus;

obuolių acto;

garstyčių.

Gaminimo eiga:

Lęšius išvirkite ir nuvarvinkite, kad neliktų vandens. Saldžiąsias bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Brokolius padalinkite į smulkius žiedynus. Svogūną supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Visas daržoves ir kelias šakeles čiobrelio sudėkite į kepimo skardą,

Pašlakstykite aliejumi, gerai išmaišykite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

Sūrį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol apskrus.

Pusę šaukštelio garstyčių sumaišykite su šaukštu obuolių acto, o tuomet, stipriai maišydami, po truputį supilkite tris šaukštus aliejaus. Padažą gerai išmaišykite. Daržoves sudėkite į dubenį, pridėkite lęšius ir smulkiai kapotas alyvuoges, supilkite padažą ir gerai viską išmaišykite. Ant viršaus sudėkite keptą sūrį. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!