Soti, lengva ir greita sekmadienio vakarienė

Brokolių salotos
Brokolių salotos
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Vakarienė turi būti greitai pagaminama, soti, o kartu ir lengva. Tam labiausiai tinka daržovių bei varškės patiekalai. Išbandykite keletą.

Brokolių troškinys

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: didelė brokolio galvos, 2 morkų, 2 svogūnų, 1 l daržovių sultinio, 50 g tarkuoto parmezano, 3 šaukštų grietinės, šaukštelio džiovintų bazilikų, druskos, pipirų.

* Brokolius nuplaukite ir padalinkite žiedynėliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Svogūnus susmulkinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į sultinį ir virkite apie 10 min. Tada sudėkite brokolius ir viską troškinkite dar 10 minučių.

* Troškinį pasūdykite ir paskaninkite pipirais, įmaišykite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus.

* Tiekdami troškinį pabarstykite parmezanu.

Sočios daržovių salotos

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 1 nedidelės cukinijos, 200 g vyšninių pomidorų, 100 g gražgarsčių, 100 g smidrų stiebų, gūžės lapinių salotų, 2 šaukštų aliejaus.

Padažui:

5 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas skysto medaus, 2 šaukštai baltojo vyno acto, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

* Smidrų stiebus, pomidorus nuplaukite ir aptepkite aliejumi. Cukiniją supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais, aptepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Daržoves dėkite į orkaitę ant grotelių ir grilio režimu kepkite, kol cukinijos gražiai paruduos.

* Lapinių salotų ir gražgarsčių lapus nuplaukite, gerai nusausinkite ir sudėkite į lėkštę.

* Sumaišykite padažą.

* Ant salotų dėkite pakepintas daržoves, užpilkite medaus padažu.

Sotus makaronų apkepas

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 300 g pomidorų, 300 g makaronų, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, pusės nedidelio žiedinio kopūsto, 2 skiltelių česnako, 100 ml grietinėlės, 50 ml baltojo vyno, druskos ir pipirų pagal skonį, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

* Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį, sumeskite ir pjaustytus žiedinius kopūstus.

* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite grūstus česnakus, truputį pakepinkite, tada suberkite druską ir pipirus, supilkite vyną ir grietinėlę. Pakaitinkite iki virimo.

* Išvirtus makaronus ir žiedinius kopūstus sudėkite į skardą, užpilkite padažu, sudėkite perpus perpjautus pomidorus. Ant viršaus užbarstykite sūrį. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.

Varškės apkepas su razinomis

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais
Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 400 g varškės, 4 kiaušinių, 4 šaukštų cukraus, 4 šaukštų manų (galite dėti ir kuskusą ar avižines kruopas), 50 ml 12–15 proc. grietinėlės, 4 šaukštų juodųjų razinų, žiupsnelio druskos.

* Manus užpilkite grietinėle. Razinas gerai nuplaukite ir 5 minutes palaikykite užpylę karštu virintu vandeniu.

* Varškę sutrinkite su cukrumi. Suplakite kiaušinius ir įmaišykite į varškę. Sudėkite išbrinkusius manus. Razinas išimkite iš vandens ir suberkite į varškės masę. Viską gerai sumaišykite.

* Apkepą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

* Patiekite apipylę tirpintu medumi arba grietine.