Su riešutais

Žemės riešutai  / Fotolia nuotr.
Žemės riešutai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Riešutus valgyti skanu ir sveika, o jais pagardinti patiekalai išsiskiria sodriu, pikantišku skoniu. Šįkart gaminame su riešutais.

{recipe|2029}
{recipe|2183}
{recipe|3385}
{recipe|3596}
{recipe|4417}
{recipe|3818}
{recipe|4381}
{recipe|4917}
{recipe|4981}
{recipe|5231}

Rytietiški suktinukai

Rytietiški suktinukai
Rytietiški suktinukai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: pakuotėss ryžių lakštų, stiklinė virtų ryžių, 200 g vėžių uodegėlių, indelio gabaliukais pjaustytų konservuotų ananasų, pagal skonį saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo, kalendrų, petražolių.

Riešutų sviestui: 0,5 l nesūdytų žemės riešutų, žiupsnelio druskos, 50 ml žemės riešutų aliejaus, pagal skonį klevų sirupo.

  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite ryžius su padažu, ananasais ir gerai nusausintomis vėžių uodegėlėmis.
  • Suberkite kapotas kalendras ir gerai išmaišykite.
  • Petražoles sukapokite.
  • Ryžių lakštą kelioms sekundėms pamerkite į šiltą vandenį, kad suminkštėtų.
  • Ant kiekvieno papločio krėskite įdaro, berkite petražolių ir susukite.
  • Pagardui riešutus suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, paskrudinkite ir atvėsinę nulupkite žieveles. Trečdalį jų berkite į virtuvinį kombainą.
  • Ten pat supilkite aliejų, klevų sirupą arba medų, įberkite druskos ir iš lėto malkite ne ilgiau nei minutę.
  • Suberkite likusius riešutus ir vėl minutę malkite.
  • Atvėsinkite ir tiekite su suktinukais.

Maltinukai su riešutais

Maltinukai su riešutais
Maltinukai su riešutais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 400 g maltos jautienos, 100 ml grietinėlės, 3 riekelių baltos duonos, po saujelę džiovintų slyvų, razinų ir žemės riešutų, pagal skonį druskos, pipirų, kalendrų, 120 g fermentinio sūrio.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nulupkite odeles ir pakepinkite su druska šlakelyje aliejaus.
  • Slyvas ir razinas pamirkykite, nuspauskite.
  • Sūrį stambiai sutarkuokite.
  • Duonos riekeles sutrupinkite, užpilkite pienu ir palaikykite, kad išbrinktų.
  • Maltą jautieną sumaišykite su minkšta duona, sūriu, prieskoniais, džiovintais vaisiais, suberkite kapotus riešutus, pagal skonį berkite druskos, pipirų.
  • Drėgnomis rankomis iš masės formuokite rutuliukus, juos išdėliokite skardoje ir kepkite be riebalų. Galite skrudinti ir karštame aliejuje keptuvėje.
  • Tiekite su graikišku padažu.

Rytietiški ryžiai

Rytietiški ryžiai
Rytietiški ryžiai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 200 g ilgagrūdžių ryžių, 400 g vištienos filė, 2 svogūnų, kelių marinuotų aitriųjų paprikų, stiklinės žemės riešutų, ryšulėlio svogūnų laiškų, pagal skonį aliejaus, medaus, sojų padažo, druskos ir pipirų.

  • Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės ir atvėsinkite.
  • Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis ir labai karštoje keptuvėje su aliejumi trumpai iš visų pusių apkepkite.
  • Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedeliais.
  • Marinuotas aitriąsias paprikas susmulkinkite.
  • Svogūnų laiškus sukapokite.
  • Į keptuvę pilkite aliejaus, pakepinkite svogūnų žiedus, suberkite ryžius, sudėkite vištieną, paprikas ir riešutus.
  • Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, medumi, sojų padažu, įmaišykite kapotus svogūnų laiškus ir iš karto patiekite.

Įdaryti grybai

Įdaryti grybai
Įdaryti grybai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 6 didelių pievagrybių, pusės stiklinės baltos duonos trupinių, kiaušinio, 2 šaukštų smulkintų petražolių, svogūno, 150 g žemės riešutų, pusės citrinos sulčių, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, 2 šaukštų sviesto, stiklinės natūralaus daržovių sultinio.

  • Grybus kruopščiai nuvalykite, gerai nuplaukite ir nuvarvinkite, kotelius išpjaukite, susmulkinkite.
  • Riešutus paskrudinkite, nulupkite, sukapokite.
  • Svogūną sukapokite ir su grybų koteliais pakepinkite svieste.
  • Indelyje sumaišykite svogūnus ir keptus grybus, duonos trupinius, riešutus, prieskonius ir plaktą kiaušinį.
  • Gauta mase įdarykite grybų galvas.
  • Jas išdėliokite karščiui atsparioje skardoje, užpilkite sultiniu.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai apskrus viršus.
  • Jei norite, karštus galite apibarstyti tarkuotu sūriu.
{recipe|2498}
{recipe|4130}
{recipe|4397}
{recipe|4753}