Su riešutais
Riešutus valgyti skanu ir sveika, o jais pagardinti patiekalai išsiskiria sodriu, pikantišku skoniu. Šįkart gaminame su riešutais.
Rytietiški suktinukai
Jums reikės: pakuotėss ryžių lakštų, stiklinė virtų ryžių, 200 g vėžių uodegėlių, indelio gabaliukais pjaustytų konservuotų ananasų, pagal skonį saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo, kalendrų, petražolių.
Riešutų sviestui: 0,5 l nesūdytų žemės riešutų, žiupsnelio druskos, 50 ml žemės riešutų aliejaus, pagal skonį klevų sirupo.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite ryžius su padažu, ananasais ir gerai nusausintomis vėžių uodegėlėmis.
- Suberkite kapotas kalendras ir gerai išmaišykite.
- Petražoles sukapokite.
- Ryžių lakštą kelioms sekundėms pamerkite į šiltą vandenį, kad suminkštėtų.
- Ant kiekvieno papločio krėskite įdaro, berkite petražolių ir susukite.
- Pagardui riešutus suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, paskrudinkite ir atvėsinę nulupkite žieveles. Trečdalį jų berkite į virtuvinį kombainą.
- Ten pat supilkite aliejų, klevų sirupą arba medų, įberkite druskos ir iš lėto malkite ne ilgiau nei minutę.
- Suberkite likusius riešutus ir vėl minutę malkite.
- Atvėsinkite ir tiekite su suktinukais.
Maltinukai su riešutais
Jums reikės: 400 g maltos jautienos, 100 ml grietinėlės, 3 riekelių baltos duonos, po saujelę džiovintų slyvų, razinų ir žemės riešutų, pagal skonį druskos, pipirų, kalendrų, 120 g fermentinio sūrio.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nulupkite odeles ir pakepinkite su druska šlakelyje aliejaus.
- Slyvas ir razinas pamirkykite, nuspauskite.
- Sūrį stambiai sutarkuokite.
- Duonos riekeles sutrupinkite, užpilkite pienu ir palaikykite, kad išbrinktų.
- Maltą jautieną sumaišykite su minkšta duona, sūriu, prieskoniais, džiovintais vaisiais, suberkite kapotus riešutus, pagal skonį berkite druskos, pipirų.
- Drėgnomis rankomis iš masės formuokite rutuliukus, juos išdėliokite skardoje ir kepkite be riebalų. Galite skrudinti ir karštame aliejuje keptuvėje.
- Tiekite su graikišku padažu.
Rytietiški ryžiai
Jums reikės: 200 g ilgagrūdžių ryžių, 400 g vištienos filė, 2 svogūnų, kelių marinuotų aitriųjų paprikų, stiklinės žemės riešutų, ryšulėlio svogūnų laiškų, pagal skonį aliejaus, medaus, sojų padažo, druskos ir pipirų.
- Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės ir atvėsinkite.
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis ir labai karštoje keptuvėje su aliejumi trumpai iš visų pusių apkepkite.
- Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedeliais.
- Marinuotas aitriąsias paprikas susmulkinkite.
- Svogūnų laiškus sukapokite.
- Į keptuvę pilkite aliejaus, pakepinkite svogūnų žiedus, suberkite ryžius, sudėkite vištieną, paprikas ir riešutus.
- Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, medumi, sojų padažu, įmaišykite kapotus svogūnų laiškus ir iš karto patiekite.
Įdaryti grybai
Jums reikės: 6 didelių pievagrybių, pusės stiklinės baltos duonos trupinių, kiaušinio, 2 šaukštų smulkintų petražolių, svogūno, 150 g žemės riešutų, pusės citrinos sulčių, pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų, 2 šaukštų sviesto, stiklinės natūralaus daržovių sultinio.
- Grybus kruopščiai nuvalykite, gerai nuplaukite ir nuvarvinkite, kotelius išpjaukite, susmulkinkite.
- Riešutus paskrudinkite, nulupkite, sukapokite.
- Svogūną sukapokite ir su grybų koteliais pakepinkite svieste.
- Indelyje sumaišykite svogūnus ir keptus grybus, duonos trupinius, riešutus, prieskonius ir plaktą kiaušinį.
- Gauta mase įdarykite grybų galvas.
- Jas išdėliokite karščiui atsparioje skardoje, užpilkite sultiniu.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai apskrus viršus.
- Jei norite, karštus galite apibarstyti tarkuotu sūriu.