Sultinga ir gardi: kepta vištienos krūtinėlė teriyaki marinate
Kartais sakoma, kad vištienos krūtinėlė nors ir sveikas maistas, bet sausas ir nevisada skanus. Vis dėlto taip teigia tikriausiai tie, kurie vištienos krūtinėlės nepamarinuoja – nors ir trumpas laikas marinate ją suminkština, padaro sultingą ir gardžią.
Išbandykite receptą – keptą vištienos krūtinėlę, pamarinuotą teriyaki padaže. Krūtinėlė išties gali būti sultinga ir gardi, įsitikinkite tuo patys.
Kepta vištienos krūtinėlė teriyaki marinate
Jums reikės:
- 160 grybų Eringi AUGA;
- 50 ml „Kikkoman“ teriyaki marinato: grybus išilgai supjaustyti, aptepti marinatu.
- 2 vištienos krūtinėlių (apie 700 gr.): perpjauti jas išilgai per pusę.
- 150 ml „Kikkoman“ teriyaki marinato;
- Po ½ arb. šaukštelio Kajeno pipirų, imbiero miltelių, juodųjų pipirų,
- Po 1 valg. šaukštą maltos kalendros, paprikos, maltų kmynų, raudonėlio, laiškinio česnako.
Garnyrui: 12 vnt. mažų pomidoriukų, 200 gr. garžgarstės
Padažui: 1 šaukšto „Kikkoman“ sojų padažo, 100 gr. abrikosų džemo, 100 gr. majonezo,
Grybus, vištieną kepkite 10-15 min., o pomidoriukus kol apskrus. „Kikkoman“ teriyaki marinatą sumaišyti su visais prieskoniais ir užmarinuoti vištieną, palaikyti šaldytuve apie 45 min.
Kaip pagaminti žiūrėkite čia:
Teriyaki yra japonų kalbos žodis, susidedantis iš dviejų skiemenų: „tery“ – glazūra, „yaki“ – kepti grilyje. „Kikkoman“ teriyaki marinatas pagamintas natūraliai brandintos sojos pagrindu, pridedant acto, cukraus, prieskoninių žolelių, svogūnų ir česnakų miltelių. Dėl sudėtinių dalių savybių patiekalams suteikiamas unikalus pikantiškas skonis. Tinka marinuoti paukštieną ar kitus mėsos produktus, žuvį, daržoves.
Daugiau maisto įdomybių rasite paspaudę čia.