Sveikas desertas: braškinių bananų ledų receptas
Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina. Dalinamės jos braškinių bananų ledų receptu.
Iš šaldytų bananų pagaminti ledai yra tokie nuostabūs, kad net turi savo pavadinimą – Nice Cream. Sutrintas šaldytas bananas pavirsta į kreminės tekstūros ledus. Tai – pagrindas, o visa kita jau jūsų reikalas. Jei dar niekada negaminote tokių ledų, tai pats laikas pradėti (aš kai pabandžiau, tai sunokę bananai visada keliauja į šaldiklį juodai dienai). Mano nuolatinis patiekalų degustatorius negalėjo patikėti, kai papasakojau kokia šių ledų sudėtis. Tikrai rekomenduoju pabandyti, o vaikai iš vis nesupras, kad valgo tik vaisius ir uogas.
2 porcijoms reikės:
- 2 šaldytų bananų (bet tokių, kurie buvo gerai sunokę su taškeliais);
- 4 šaldytų braškių;
- 2 v.š. kokoso pieno (ir to net nebūtina).
Gaminame:
- Šaldytus bananus ir braškes perkeliame į maisto smulkintuvą, pilame kokosų pieno. Viską sutriname iki kreminės ledų tekstūros.
Galima patiekti iškart apibarsčius mėgstamais pagardais (uogomis, vaisiais, riešutais, granola arba niekuo) arba pagaminti didesnį kiekį, dėti į dėžutę, į šaldiklį ir vaišintis, kai norisi. Tada ledai bus kietesni.
P.S. aš manau tai trumpiausias kada nors mano rašytas receptas. Bet toks vienas geresnių.
P.P.S. Neišsigąskite, kad bananai šaldiklyje paruduoja. Su jais viskas gerai.