Sveikas desertas: pūsto burnočio skanėstas

Pūsto burnočio datulių pyragas / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Pūsto burnočio datulių pyragas / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina
„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

Netikėtas atradimas!

Šis desertas – visai netikėtai atrasta skonio bomba. Ačiū Dievams už mano netoleravimus, tik jų dėka atradau tiek daug naujų, nuostabių ir, svarbiausia, sveikų skonių (gyvenime nebūčiau sugalvojusi nuspirkti pūsto burnočio sėklų). O skonio apibūdinimui panaudosiu savo draugo visavalgio žodžius: “Prašau duok dar, tai yra vienas iš skaniausių visų laikų desertų“. Ir tai pasakė žmogus, galintis valgyti viską.

Reikės:

  • 250 g. Minkštų lipnių datulių
  • 60 g. Tahini pastos
  • ½ a.š. jūros druskos
  • 3 stiklinių pūsto burnočio sėklų (galima gaminti ir su kitais pūstais grūdais, pvz bolivine balanda, ryžiais)
  • Mėgstamų riešutų (nebūtina)
  • Juodojo šokolado (nebūtina)

Gaminame:

  1. Į maisto smulkintuvą dedame datules, sutriname iki vientisos karamelinės tekstūros masės. Jei kartais naudojate ne minkštas lipnias datules, tuomet jas 10 min. išmirkykite ir gerai nusausinę sutrinkite.
  2. Pilame tahini pastą, beriame druską ir dar patriname maisto smulkintuvu.
  3. Gautą masę perkeliame į dubenį, beriame pūstą burnotį ir gerai išmaišome.
  4. Imame ne pačią didžiausią skardą, aš naudojau apvalią apie 15 cm skersmens, išklojame kepimo popieriumi.
  5. Masę perkeliame į skardą ir gerai suspaudžiame. Ant viršaus įspaudžiame riešutus.
  6. Dedame į šaldytuvą keletui valandų, kad viskas gerai sustingtų.
  7. Jei norite dar gražesnio rezultato – apliejame lydytu juoduoju šokoladu.
    „Ant medinės lentelės“ logo
    „Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

    Skanaus!

    Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com