Sveikuoliški desertai – vos 100 kalorijų!
Pavasaris - pokyčių metas. Norisi pakeisti šukuoseną, stilių, perdažyti kambario sienas, pakeisti gyvenimo būdą. Griežtai sau tariam: daugiau judėsim, sveikiau valgysim. Tik štai tą kavą gurkšnoti be deserto taip sunku ir liūdna… O gal yra išeitis?
„Nėra padėties be išeities“ – byloja liaudies išmintis. O šių dienų karta pridurtų: „Jeigu nori, tai reikia.“ O juk deserto tikrai norisi, kad ir kaip garsiai braškėtų džinsai, tiesa? Ką gi, problemos sprendimas štai čia, jūsų kompiuterio ekrane. Tai desertai: skanūs, saldūs, tiesiog puikūs, bet... nekaloringi! Taip taip, tai tiesa, būna ir tokių stebuklų; būna ir saldžių desertų, kurių porcijos kaloringumas siekia vos šimtą kilokalorijų, o kartais nė tiek.
Tokių desertų tikrai ir patys žinote ne vieną. Galim pradėti skaičiuoti: vaisiai, glaistyti šokoladu; stiklinėje su jogurtu susluoksniuoti vaisiai ir uogos; įvairiausi želė desertai; pieno kokteiliai; vaisių glotnučiai; naminiai šerbetai; nedideli sveikuoliški grūdų batonėliai... Na, ir dar trys, kuriuos šįkart siūlome išbandyti: gaivinantis šaldytų bananų ir riešutų sviesto desertas, purus ir burnoje tirpstantis graikiško jogurto suflė bei iš naujo atrasti cinamonu kvepiantys varške įdaryti kepti obuoliai.
Ar šie desertai skanūs, saldūs ir raminantys kalno šokolado ištroškusius vidinius demonus? Tikrai taip! Tokį nekaltą malonumą sau leisti tikrai galite. Nors ir kasdien po vieną!
Graikiško jogurto suflė – purus, lengvas, burnoje tirpstantis desertas. Švelnaus skonio ir nelabai saldus, tačiau, jei norite, visuomet galite pagardinti mėgstamais priedais: vaisiais, uogomis, ledais, plakta grietinėle, šlakeliu karamelės.
Šaltas ir gaivus bananų ir riešutų sviesto kokteilis tobulai subalansuotas šiltoms pavasario dienoms. Norėdami įvairesnių skonių, žemės riešutų sviestą galite keisti šokoladiniu riešutų sviestu, medumi ar karamele. Vietoje bananų galite naudoti kitokius šaldytus vaisius ar uogas, o vietoje graikinių riešutų galite rinktis šokolado gabalėlius.
Nors varškės kremu įdaryti kepti obuoliai labiausiai įprasti rudens sezonui, galite jį ruošti visada, kai tik turite obuolių ir varškės – desertas ne mažiau skanus pavasarį ar vasarą. Kepti obuoliai skaniausi yra vos tik ištraukti iš orkaitės, dar šilti. Nepamirškite į varškę įmaišyti žiupsnį cinamono, kuriuo kvepės visi namai, taip pat saujelę mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių.