Sveikuoliški varškėčiai per 5 minutes

Varškėčiai be miltų / Mitybologija.lt nuotr.
Varškėčiai be miltų / Mitybologija.lt nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Varškėčiai primena vaikystę, tačiau mėgstami ir suaugusiųjų. Pasikeitė tik tai, kad dabar svarbu ne tik, kad būtų skanu ir saldu, bet kad varškėčiai būtų maistingesni. Paprastus baltus miltus pakeiskite šviežiai smulkintomis avižomis, o saldumo suteiks vanilės ekstraktas ir šlakelis klevų sirupo. Sveikuoliški varškėčiai be miltų puikiai tiks jūsų pusryčiams ar vakarienei.

Porcijai reikės:

  • 200 g varškės;
  • kiaušinio;
  • 4 šaukštų smulkintų avižų (sumalkite trintuvu iki miltų);
  • šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos;
  • šaukštelio klevų sirupo;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus.

Paruošimas

Varškę sutrinkite su kiaušiniu, druska, vanile ir klevų sirupu. Įmaišykite sumaltas avižas.

Keptuvę su aliejumi įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Kai bus įkaitusi, šaukštu dėkite varškės masę ir viršų prispauskite.

Po kelių minučių patikrinkite, ar varškėčių apačia jau pakankamai apkepusi, tuomet apverskite ir apkepkite iš kitos pusės.

Varškėčius galima paskaninti natūraliu jogurtu, sumaišytu su lašeliu klevų sirupo, uogomis ar vaisiais.

Receptu pasidalijo tinklaraščio Mitybologija.lt autorė Lauryna Baleišytė.