Šventinis stalas: 3 originalūs receptai taupantiems laiką
Naujuosius metus visada norime sutikti atsinaujinę, kurdami drąsius planus, idėjas, sudarome sąrašus, ką veiksime ateinančiais metais. Tačiau dažniausiai planus nugali beprotiškas skubėjimas ir pasiruošimas, ieškant dovanų artimiesiems ir vieną po kitos ruošiant šventines vakarienes draugams, kolegoms bei šeimai. Visgi tiksliai suplanavus savo laiką, šventinį stalą galima paruošti greitai.
Kalėdinių receptų ir stalų dekoravimo idėjas specialiai skubantiems „Borjomi“ šiemet pristatė kartu su VMG ir Alfu Ivanausku. Jis pateikia keletą receptų norintiems suspėti pasiruošti šventinei vakarienei kiek greičiau nei per valandą.
Silkės ir mangų kapotinis (10 min.)
Reikės:
- 300 g silkės,
- 100 g valgomojo svogūnėlio,
- 300 g mango,
- 300 g marinuotų agurkų,
- 40 g alyvuogių aliejaus,
- 20 g šviežios kalendros,
- kukurūzų traškučių.
Silkę, svogūnėlį, mangą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir sudėkite į žemas taures. Papuoškite šviežia kapota kalendra ir kukurūzų traškučiais.
Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais (20 min.)
Reikės:
- ananaso,
- 200 ml ledų,
- 50 g medaus,
- 50 g nesūraus sojų padažo,
- 50 g vandens,
- kelių šviežių mėtų šakelių.
Ananasą perpjaukite pusiau, išskobkite jo vidų ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami. Ištirpinkite medų kartu su sojų padažu ir vandeniu. Pakeptus ananaso kubelius sudėkite į išskobtą ananaso puselę, pašlakstykite sojų padažu ir įdėkite ledų. Papuoškite šviežiomis mėtomis.
Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas
Reikės:
- 4 sviestinių ragelių,
- 2 pakelių mocarelos,
- 200 g kalakutienos kumpio,
- 100 g bruknių uogienės,
- 200 g vyšninių pomidoriukų,
- 50 g šviežio baziliko.
Sviestinius ragelius įpjaukite skersai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Kai iškeps, papuoškite šviežio baziliko šakele.