Tegul namai kvepia Kalėdomis: šventinių K.Starkienės meduolių receptas pavyks net ir negaminantiems
Šventinis stalas neįsivaizduojamas ne tik be tokių tradicija tapusių patiekalų, kaip, pavyzdžiui, balta mišrainė, bet ir be desertų – būtent čia vietos eksperimentams paliekama kur kas daugiau! O kaip artimuosius ir draugus nustebinti šiemet pasiūlys Kotryna Starkienė, pamatysime jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.
Visą gruodį K.Starkienė paskyrė šventiniams patiekalams. O šį kartą pagaliau atėjo saldžiausiai švenčių daliai – desertams!
„Žiūrovų laukia laiko išbandyti ypatingai kvapnūs ir skanūs meduoliai, iš kurių tešlos galima iškepti net ir meduolinį namelį. O kaip šventinis stalas be torto? Kalėdoms siūlau tokį tortą, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai skanus. O jį pagaminti – visai nesudėtinga. Šokoladiniai torto blynai, plakta karamelė, rūgšti spanguolių uogienė ir daug daug šokolado – puikus derinys visiems skoniams“, – įsitikinusi Kotryna.
Torto receptą galima išvysti šio šeštadienio laidoje, o meduolių receptu K.Starkienė dalinasi jau dabar.
Meduoliams reikės:
250 g sviesto;
125 g rudojo cukraus;
2 kiaušinių;
800 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
3 a. š. imbiero miltelių;
3 a. š. cinamono;
0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
0,5 a.š. muskato malto;
žiupsnio druskos;
žiupsnio maltų juodųjų pipirų;
280 g medaus.
Gaminimo eiga
Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną į tą pačią masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Į sviestą sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Dalimis ten pat suberkite miltų ir prieskonių mišinį vis gerai pamaišydami tešlą. Galiausiai suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti pusvalandžiui.
Tuomet tešlą iškočiokite, išpjaukite norimas figūras ir apie 10 minučių pašaukite meduolius kepti į 180C laipsnių įkaitintą orkaitę. Nepamirškite meduolių padekoruoti naudodami glaistą!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!