K.Starkienės virtuvėje – „Krikštatėvio“ įkvėpti patiekalai ir apelsininiai sausainiai

Kotryna Starkienė ir jos apelsininių sausainių receptas / Stop kadras
Kotryna Starkienė ir jos apelsininių sausainių receptas / Stop kadras
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Įkvėpimo gaminti žmonės semiasi iš pačių įvairiausių vietų – restoranų, bičiulių kulinarinių eksperimentų, kelionių, vaikystės prisiminimų ar pirmą kartą atrastų skonių. O štai Kotryną Starkienę gaminti įkvepia net kinas! Todėl šį šeštadienio rytą laidoje „Kotrynos burtai“ ji pakvies pasilepinti patiekalu iš „Krikštatėvio“ – filmo, kurį laiko vienu iš mylimiausių.

„Puikus filmas, puikus patiekalas ir puiki nuotaika – geriausias planas šeštadieniui! Pagrindiniam patiekalui paruošime itališkus kukulius pomidorų padaže su kremine kukurūzų koše, o desertui – apelsinais kvepiančius sviestinius sausainius su riešutais ir šokoladu“, – intriguoja Kotryna ir šį šeštadienį kviečia praleisti kartu.

Kaip pasigaminti „Krikštatėvyje“ Kotrynos pastebėtą patiekalą, pamatysite laidoje, o deserto receptu Kotryna dalijasi nieko nelaukdama.

Apelsininiai sausainiai
Apelsininiai sausainiai / Stop kadras

Apelsininiams sausainiams reikės:

225 g kambario temperatūros sviesto;

100 g cukraus pudros;

280 g miltų;

80 g skrudintų lazdyno riešutų be odelių;

kelių apelsinų;

150 g juodojo šokolado;

druskos.

Gaminimo eiga

Sviestą su cukraus pudra išplakite iki purumo. Suberkite miltus ir skrudintus riešutus. Gerai išmaišykite. Vieno apelsino žievelę smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į tešlą. Atpjovę nedidelį gabalėlį apelsino (maždaug ketvirtį), išspauskite sultis ir supilkite į tešlą. Viską dar kartą gerai išmaišykite.

Apelsininių sausainių gaminimo eiga
Apelsininių sausainių gaminimo eiga / Stop kadras

Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iš jos suformuokite volelį. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug valandai, kad sustingtų.

Sustingusią tešlą supjaustykite griežinėliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Sausainiai kepdami plečiasi, tad skardoje tarp jų palikite vietos. Kepkite tol, kol sausainiai įgaus gelsvą atspalvį. Jiems iškepus, palikite atvėsti.

Per šį laiką ištirpinkite šokoladą garų vonelėje. Vieną sausainio pusę pamerkite į šokoladą, o tuomet padėkite jį ant grotelių, kad sustingtų. Šokoladinę sausainio pusę dar galite pabarstyti sutarkuota apelsino žievele. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!