Tinklaraštininkės Aistės Svarauskaitės imbieriniai sausainukai
Tinklaraščio „basic approach blog“ autorė Aistė Svarauskaitė neslepia, kad viena svarbiausių Kalėdų tradicijų jai – kasmet kepami imbieriniai sausainukai.
„Kiekvienais metais varžausi su praėjusių metų savimi ir stengiuosi namelį padaryti vis įspūdingesnį. Net jei tenka virtuvėje plušėti iki 3 val. ryto, rezultatas visuomet būna džiuginantis“, – teigė Aistė ir dalijasi ypatingu sausainių receptu.
Receptas: imbieriniai sausainiai (tą patį receptą galima naudoti ir nameliui)
Reikės:
- pusės puodelio cukraus;
- 3 puodelių persijotų miltų;
- 225 g sviesto (supjaustyto kubeliais);
- 2 arbatinių šaukštelių sodos;
- pusės arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 arbatinio šaukštelio malto imbiero;
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono;
- pusės arbatinio šaukštelio cinamono (pasirinktinai);
- pusės puodelio skysto medaus;
- 1 šaukšto vanilinio cukraus
Paruošimas:
Sumaišyti cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, vanilinį cukrų ir gvazdikėlius. Į šią masę sudėk sviestą ir pirštais trink tol, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilk medų ir gerai išmaišyk, paminkyk, kol susiformuos tešla. Padėk ją į šaldytuvą bent valandai. Paskui tešlą iškočiok iki 3-4 mm storio.
Suformuok kokią nori sausainių formą arba naudok specialias kepinių formeles. Sausainius kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių. Išėmusi iš orkaitės perkelk ant lygaus paviršiaus, kad atauštų ir sukietėtų. Tuo metu, kol sausainiai kietės, gali pasiruošti glajų, ar kitus papuošimus.
Skanaus!