Trys sveiki Gražinos Gum desertai saldumynų mėgėjams
Ispaninių šalavijų sėklų pudingas / Gražinos Gum nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A
Sveikos mitybos specialistė Gražina Gum nuo mažens yra didelė smaližė. Kad galėtų mėgautis saldumynais be sąžinės graužaties, ji sukūrė sveikų receptų. Trimis pasidalijo ir su Žmonės.lt skaitytojais.
Ispaninių šalavijų pudingas:
- 300 ml migdolų pieno;
- 3–4 šaukštai ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
- 1–2 šaukšteliai medaus;
- 2 šaukštai kakavos (arba kerobo), jei norite šokoladinio pudingo;
- ketvirtadalis šaukštelio natūralios vanilės grūdelių.
Į pieną supilame sėklas, gerai išmaišome šaukštu ir paliekame pusvalandį brinkti.
Daigintų grikių batonėliai:
- stiklinė smulkiai maltų migdolų ar lazdynų riešutų;
- pusė stiklinės maltų saulėgrąžų;
- pusė stiklinės daigintų ir džiovintų grikių (vietoj grikių galite dėti kapotus riešutus ar džiovintus vaisius – abrikosus, slyvas, dygliuotojo ožerškio uogas);
- stiklinė datulių pastos (išmirkytų vandenyje ir sumaltų);
- 3 šaukštai kakavos;
- 3 šaukštai medaus;
- šaukštelia cinamono;
- 4 šaukštai ištirpinto kokoso aliejaus.
Visus komponentus, išskyrus grikius, sumalti. Juos sudėti pabaigoje ir sumaišyti šaukštu. Suformuoti norimos formos rutuliukus ar batonėlius. Šaldytuve galima laikyti iki 14 parų.
Šokoladinis pudingas
- pusė avokado;
- bananas;
- pusė skritinėlio ananaso arba pusė stiklinės juodųjų serbentų;
- 2 šaukštai kakavos;
- 5 datulės (jei džiovintos, pamirkome vandenyje) arba šaukštas medaus;
- šaukštelis cinamono;
- pusė šaukšto kokoso aliejaus;
- žiupsnelis druskos.
Visus ingredientus dedame į trintuvą. Malame iki vientisumo.