Turkiški gardėsiai su baltuoju šokoladu

Baltasis šokoladas / Vida Press nuotr.
Baltasis šokoladas / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Sotus, saldus ir puošnus turkiškas desertas – vos iš keturių ingredientų.

20 porcijų reikės:

  • 80 g grietinėlės,
  • 250 g baltojo šokolado,
  • ¼ šaukštelio rožių esencijos,
  • 2 šaukštų smulkintų turkiškų gardėsių.

Grietinėlę pakaitinti nedideliame puode, kol beveik ims virti. Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į dubenį, užpilti karšta grietinėle ir leisti ištirpti. Supilti rožių esenciją, sudėti turkiškus gardėsius.

Masę sukrėsti į 20 x 10 cm dydžio formą ir šaldyti 3–4 valandas, kol sustings. Išimti iš formos, padėti ant pjaustymo lentos ir supjaustyti kvadratėliais.

Patiekti iš karto arba laikyti šaltai.