Turkiški gardėsiai su baltuoju šokoladu
Baltasis šokoladas / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Sotus, saldus ir puošnus turkiškas desertas – vos iš keturių ingredientų.
20 porcijų reikės:
- 80 g grietinėlės,
- 250 g baltojo šokolado,
- ¼ šaukštelio rožių esencijos,
- 2 šaukštų smulkintų turkiškų gardėsių.
Grietinėlę pakaitinti nedideliame puode, kol beveik ims virti. Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sudėti į dubenį, užpilti karšta grietinėle ir leisti ištirpti. Supilti rožių esenciją, sudėti turkiškus gardėsius.
Masę sukrėsti į 20 x 10 cm dydžio formą ir šaldyti 3–4 valandas, kol sustings. Išimti iš formos, padėti ant pjaustymo lentos ir supjaustyti kvadratėliais.
Patiekti iš karto arba laikyti šaltai.