Urtės Mikelevičiūtės mėnuo Japonijoje: gluminantis mandagumas, nerašytos taisyklės, o delikatesui – žalia vištiena

Urtė Mikelevičiūtė Japonijoje / Asmeninio albumo nuotrauka
Urtė Mikelevičiūtė Japonijoje / Asmeninio albumo nuotrauka
Beatričė Jurevičiūtė
Šaltinis: Žmonės
A
A

Į Japoniją vyno ir vandens someljė Urtė MIKELEVIČIŪTĖ (37) išvyko su vienu lagaminu, o grįžo... su keturiais ir dar kuprine. Nors nepažintas kraštas ją labiausiai viliojo unikalia kultūra ir gastronominėmis keistenybėmis, ne mažiau nustebino grožio industrija: kosmetikos gaminių Urtė parsivežė net penkiolika kilogramų!

Kelionė į Japoniją jos privalomų aplankyti vietų sąraše buvo jau seniai. „Urtė Consulting“ įkūrėja neslepia, kad kadaise atrodė, jog vykti į šią šalį – labai brangu, tačiau ką tik grįžusi po mėnesio atostogų Japonijoje taip nebemano. Šiame krašte kainos tokios, kaip ir daugelyje Vakarų Europos šalių. „Tikrai ne brangiau už Londoną ar Paryžių. Nekalbu apie Los Andželą, kuriame viešėjau prieš tai, nes kainos Kalifornijoje – tiesiog neįtikėtinos. Japonijoje gali rasti ir pigesnių užkandinių, kuklesnių viešbučių, ir akinančios prabangos. Patyriau visko – gyvenimo ištaiginguose apartamentuose, dienos SPA malonumų ir už pusantro tūkstančio, ir už tris eurus. Beje, japonai jaučia, kad turizmas suaktyvėjęs – ne tik tada, kai žydi sakuros. Kitais metais šioje šalyje prognozuojamas užsienio lankytojų pikas. Regis, Japonija daugeliui tampa geidžiama kryptimi.“